Hloverka odlazi s Nove TV i vraća se na HRT

NAKON senzacionalnog transfera s HRT-a na Novu TV, krajem prosinca 2006. godine, ljubav između Hloverke Novak Srzić i Nove TV pukla je ovih dana pa tako popularnu Hlo više nećemo gledati na malim ekranima navedene komercijalne televizije.

Naime, Nova TV je priopćila kako je s današnjim danom prekinula suradnju s Hloverkom Novak Srzić. "Emisija "Kontakt" u jesenskoj shemi nije bila predviđena a "Temu dana" u Dnevniku Nove TV, u kojoj se u voditeljskoj ulozi prije godišnjeg odmora pojavila Hloverka Novak Srzić, emitiramo kao i dosad, u istom ritmu s istom uredničkom koncepcijom." - navodi se u priopćenju.

Nova TV kao razlog prekida suradnje navodi kršenje ugovora od strane Hloverke Novak Srzić.

Pokušavajući doznati na koji je način Hloverka prekršila ugovor, od glasnogovornice Nove TV Dijane Tušek dobili smo sljedeći odgovor: "Ugovor je u poslovnom i civiliziranom svijetu poslovna tajna i o ugovorima nikad ne raspravljamo javno.". Dodala je kako misli da su u priopćenju bili dovoljno jasni.

Međutim, neslužbeno doznajemo kako je novinarka, čiji je "novinarski transfer stoljeća" svojedobno punio novinske stupce, prije nekoliko dana revoltirano otišla sa sastanka iz zgrade Nove TV, a navodno je u zadnji tren stopirana promotivna kampanja njezinog novog projekta, koji se na ekranima Nove TV trebao pojaviti u sklopu pompozno najavljivane jesenske sheme.

Hloverka, koja nam je nakon što je odgovorila na poziv kazala kako je u žurbi, ipak je rekla da je do prekida suradnje došlo zbog nesporazuma između nje i Nove TV. Ona je, kako kaže, htjela raditi "Kontakt", no vodstvo Nove TV željelo je da nastavi raditi u "Temi dana".

Hoće li se Hloverka vratiti na HRT, o čemu se špekuliralo dolaskom novog ravnatelja, saznat ćemo uskoro.

Roemer: U ovom trenutku su sve opcije otvorene

Tragom špekulacija o povratku Hloverke Novak Srzić na HRT kontaktirali smo glasnogovornika Hrvatske radiotelevizije Janoša Roemera koji nam je kazao kako mora biti prilično neodređen pri davanju odgovora na upit o vraćanju Hloverke pod skute HRT-a.

"I to zbog dva razloga. Prvo, povratak bi bio moguć u slučaju da Hloverka bude urednica neke emisije, a mi ne otkrivamo svoje jesenske adute prije nego što za to dođe vrijeme, odnosno prije nego što Programsko vijeće odobri jesensku shemu. Druga, vjerojatno medijima i zanimljivija varijanta, o kojoj se šuška proteklih dana, je da ona postane direktorica programa. No, za to ćemo morati pričekati početak rujna kada će se održati sjednica na kojoj će se otvarati kuverte s ponudama za to radno mjesto. Stoga ćemo morati pričekati da vidimo hoće li njezina kuverta biti među pristiglim ponudama" - rekao nam je Roemer.

"U ovom trenutku su sve opcije otvorene" - dodao je.

No, ako je vjerovati špekulacijama Hloverka se od jeseni vraća u svoju matičnu TV kuću.

A.H.

Pročitajte više