HND osudio prijetnje novinaru Saši Paparelli: Ljubas mu je rekao da će mu zagorčati život

HRVATSKO novinarsko društvo oštro je osudilo prijetnje koje je novinaru Business.hr-a Saši Paparelli telefonski uputio Michael Ljubas, najveći dioničar zagrebačkog Elektroprometa.

"Taj je poduzetnik Paparelli preko telefona zaprijetio da će mu zagorčati život i srediti da dobije otkaz, tvrdeći da objavljuje neprovjerene informacije. Kolegu Paparellu pritom je nazvao smećem, a služio se i nizom sličnih pogrdnih izraza. Michael Ljubas, kojega zaposlenici Elektroprometa optužuju za namjerno uništavanje njihove, skoro već upropaštene tvrtke, već ima staža u zastrašivanju novinara", podsjećaju iz HND-a.

"U rujnu 2008. godine je ispred zgrade Općinskog suda u Zagrebu, gdje se protiv njega vodio postupak zbog zloporabe ovlasti u poslovanju, zaprijetio fotoreporteru Večernjeg lista Sergeju Županiću da će mu `razbiti glavu ako ga slika`", podsjetio je predsjednik HND-a Zdenko Duka te upozorio: "Napominjemo da niti nakon godinu i pol dana od premlaćivanja novinara Dušana Miljuša nisu otkriveni napadači i naručitelj tog pokušaja ubojstva".

Pročitajte više