HNS o aferi teškoj 300.000 kuna u ministarstvu Vesne Pusić: Sve je bilo po zakonu, ovo je spin

Foto: FAH

NAKON što je jučer objavljeno kako je Državna revizija utvrdila nepravilnosti u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova za vrijeme mandata Vesne Pusić, i to vezano uz isplate prema ugovoru o djelu, danas se o svemu očitovao HNS.

> Nova afera na pomolu: U ministarstvu Vesne Pusić ilegalno isplatili tajnici 300.000 kuna?

Podsjetimo, Revizija je utvrdila kako je od 2013. godine do kraja prošle godine administrativnoj tajnici zaposlenoj u Ministarstvu protivno propisima isplaćeno skoro 300.000 kuna bruto preko ugovora o djelu za poslove koje je trebala obavljati u sklopu redovitog rada.

Izjavu HNS-a vezanu uz poslovanje Ministarstva vanjskih i europskih poslova u nastavku prenosimo u cijelosti.

"Svi ugovori koji su rađeni u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova u mandatu naše Vlade bili su apsolutno i u potpunosti utemeljeni i u skladu sa zakonima. U ministarstvima, pa tako i u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, postoje stručne službe i profesionalci koji takve ugovore naprave i pobrinu se da oni budu u skladu sa zakonom i svim ostalim propisima. Tako je sigurno bilo i u ovom slučaju i, na kraju krajeva, i ovo i druga ministarstva i dan danas tako rade", rekao je u izjavi medijima HNS-ov Igor Kolman.

"Državna revizija je bila u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova i 2013. godine, obavila je reviziju, nije pronašla nikakve nepravilnosti, a sada 2016. godine, mjesec dana uoči izbora, odjednom im se čini da to isto nije pravilno i da nije u skladu sa zakonima. Kako je moguće da ista Državna revizija ima dva različita mišljenja? Neću donositi nikakve zaključke, ali da je sumnjivo, sumnjivo je", poručio je Kolman.

Pročitajte više