Hoće li vlada pomoći s Jakuševcem? Plenković: Da, ne zato što smo Zagrepčani...

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je dužnost vlade pomoći u rješavanju problema odlagališta otpada Jakuševec te će to i učiniti, dodavši međutim da je odgovornost za to odlagalište na Gradu Zagrebu.

"Taj problem nije od jučer", rekao je premijer Plenković novinarima uoči svečane sjednice varaždinskog Gradskog vijeća povodom Dana grada Varaždina i blagdana sv. Nikole.

"Mi ćemo pomoći Zagrebu, ne zato što smo Zagrepčani..."

Dodao je i kako mu je izuzetno žao što je jedan djelatnik u ozbiljnom incidentu koji se dogodio na Jakuševcu, odnosno još jednom odronu otpada, toliko teško ozlijeđen da mu je ruka amputirana.

 

"Odgovornost za ovo odlagalište je na Gradu Zagrebu. Vlada RH surađuje sa svim jedinicama lokalne i područne samouprave, Zagreb je u tom smislu i grad i ima status županije. Mi ćemo pomoći Gradu Zagrebu, ne samo zato što smo Zagrepčani, nego smatramo da je naša dužnost da se uključimo u rješavanje ovog problema", izjavio je premijer.

Siguran je, kaže, da će se iznaći rješenje koje će ovaj problem eliminirati. Na pitanje hoće li država financijski sudjelovati u tom projektu, Plenković je odgovorio da to nije samo stvar financija, već i dogovora, procedura, što je vrlo kompleksno.

Komentirao američke Bradleyje

Jedno od pitanja bilo je vezano uz američka borbena oklopna vozila Bradley, nakon što je danas u luku Rijeka uplovio američki brod na kojem su stigla ta borbena vozila.

"Ukupno 89 borbenih oklopnih vozila Bradley, prvi kontingent od njih 22 je stigao, došli su u Rijeku ili u Slavonski Brod. Tamo će u Đuri Đakoviću specijalna vozila biti remontirana i obnovljena i kada budu u fazi da ih se stavi pred kamere, mi ćemo ih rado staviti", odgovorio je Plenković.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.