Holjevac: Nisam političarka s najboljom plaćom u Hrvatskoj, to je medijski reket

"NISAM najbolje plaćena političarka u Hrvatskoj, niti je moja plaća 26 tisuća kuna. Za to me optužuju članice stranke čija je polovica završila u Remetincu", rekla je za Index Tatjana Holjevac, zamjenica predsjednika Gradske skupštine, koja je prema brojnim jučerašnjim napisima ispala žena s najvećom plaćom među domaćim političarima.

"Nije plaća, nego naknada za rad nezavisne liste"

Objavljeno je da Holjevac mjesečno prima gotovo tri tisuće kuna više od premijerke Kosor, na što ona tvrdi da se radi o- medijskom reketu!  Evo o čemu je riječ: Holjevac uvjerava da su je pojedini politički krugovi optužili da ne želi da Gradska skupština izdvaja novac za lokalne medije. U Zagrebu se proračunskim novcem, milijunima kuna, financira značajan broj medija koji izvještavaju o gradskoj politici, iako nije jasno zašto se to čini. Logično je, naime, da bi ti mediji pisali o gradu i gradskim problemima čak i bez proračunskog stimulansa, jer je medijima posao ionako- proizvodnja vijesti.

"Netto plaća mi je 17 800 kuna, a dio koji je u medijima zaračunat kao primanje, zapravo je novac koji dobivam za financiranje svoje nezavisne liste. Imamo prostore i tajnicu, naravno da to netko mora platiti", uvjerava Holjevac.

Koliko god imala, ne muči je egzistencija

Novim Zakonom o financiranju političkih stranaka i nezavisnih lista, novac za financiranje nezavisnih šalje se na osobne račune zastupnika, a oni bi time trebali financirati svoj politički rad. Taj novac nije za privatne troškove, a Holjevac tvrdi da ga u te svrhe nikad nije ni trošila. Neovisno o verziji koja je točna, izvjesno je da Tatjanu Holjevac ne moče egzistencijalni problemi.

Pročitajte više