Holkeri razgovarao s Rugovom i Dacijem

IZMJENE i dopune Ustavnog okvira Kosova, nastavak dijaloga s Beogradom i formiranje radnih skupina za taj dijalog te pitanje privatizacije bile su središnje teme današnjeg razgovora civilnoga upravitelja UNa na Kosovu Harrija Holkerija s predsjednikom Kosova Ibrahimom Rugovom i predsjednikom kosovskog parlamenta Nexatom Dacijem.

Holkeri je obavijestio kosovske dužnosnike o svome nastupu u Vijeću sigurnosti UN-a u vezi sa stanjem na Kosovu i susretima koje je tamo imao. Holkeri se nije pojavio pred novinarima nakon razgovora s Rugovom i Dacijem.

Daci je nakon razgovora ocijenio kako je razgovor s Holkerijem bio uspješan i kako je dobio Holkerijevu podršku za nastavak procesa u Skupštini Kosova za izmjenu i dopunu Ustavnog okvira Kosova. Daci je kazao da će se proces izmjene i dopune Ustavnog okvira i pitanje privatizacije voditi u suradnji između kosovskih institucija i međunarodnih organa na Kosovu.

Kosovski predsjednik Ibrahim Rugova izjavio je kako je u razgovoru s Holkerijem bilo riječi o standardima na Kosovu, radnim skupinama koje će se formirati radi dijaloga s Beogradom te o mogućnostima izmjene i dopune Ustavnog okvira Kosova, koje bi povećale efikasnost i dale ovlasti kosovskim institucijama.

(Hina) bb sb

Pročitajte više