Horor "Dawn of the dead" najgledaniji proteklog vikenda u SAD-u

HOROR film "Dawn of the Dead", remake klasičnog horora "Zora živih mrtvaca" Georgea Romera iz 1978. godine, zauzeo je prvo mjesto gledanosti na kinoblagajnama SADa proteklog vikenda, svrgnuvši sa zaradom od 27,3 milijuna dolara s te pozicije, nakon tri tjedna, "Pasiju", prema podacima specijalizirane tvrtke Exhibitor Relations od ponedjeljka.

"Dawn of the Dead" režirao je novajlija Zack Snyder koji preuzima Romerov originalni zaplet o skupini preživjelih u šoping centru koje okružuju gladni zombiji.

"Pasija" je zaradila dodatnih 19,1 milijun dolara. Kontroverzni film u kojem se govori latinski i aramejski, ukupno je zaradio 295,2 milijuna dolara od početka prikazivanja 25. veljače.

"Taking Lives", triler s Angelinom Jolie i Ethanom Hawkeom, zauzeo je treće mjesto prvog vikenda prikazivanja, s 11,4 milijuna dolara prihoda, ispred "Starsky i Hutcha" na četvrtom mjestu, temeljenom na televizijskoj seriji iz sedamdesetih, koji je zaradio 10,6 milijuna dolara, te trilera "Secret Window" s Johnnyjem Deppom u ulozi pisca kojeg progoni čovjek koji ga optužuje za plagijat (9,6 milijuna dolara).

Novi film među prvih deset je i "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" s Jimom Carreyjem i Kate Winslet na šestom mjestu (8,56 milijuna), ispred "Hidalga" (8,5 milijuna), s junakom "Gospodara prstenova" Vigom Mortensenom.

Slijede "Agent Cody Banks 2: Destination London", romantična komedija "Pedeset prvih poljubaca" i tinejdžerska komedija "Confessions of a Teenage Drama Queen".

Pročitajte više