Hrg: Dobro je što neće svi učenici dobiti tablete

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

SABORSKI zastupnik Branko Hrg (HDS) pozdravio je informaciju da ministrica znanosti i obrazovanja odustaje od nabave tableta za svakog učenika uključenog u reformu.

Umjesto toga, za učenike nižih razreda osnovne škole nabavljao bi se jedan tablet za njih četvero. Praksa jedan tablet po učeniku nastavila bi se u predmetnoj nastavi, dakle od petog do osmog razreda. 

HDS se protivi tabletima za učenike nižih razreda osnovnih škola, struka je ukazivala da je to štetno za djecu, rekao je Hrg u Hrvatskom saboru u vremenu rezerviranom za slobodne teme, o kojima u utorak želi govoriti rekordnih 12 saborskih klubova.

To što ministrica odustaje od tableta za svako dijete, smatramo mudrim postupanjem, ne zbog ušteda, nego isključivo zbog zdravlja i razvoja djece, rekao je Hrg. Pozdravio je ponovno uvođenje spola djeteta i imena majke i oca djeteta u svjedodžbu. Njihovo brisanje bilo je nespretna i nesmotrena odluka, rekao je Hrg. 

Bulj: Dalmatinska zagora zakinuta za zdravstvene usluge

Miro Bulj (Most) upozorio je kako su građani Dalmatinske zagore zakinuti za zdravstvene usluge i njihovu dostupnost. 

Od Knina do Metkovića nema zdravstvenih usluga, doslovno su ljudski životi ugroženi, ustvrdio je zastupnik, skrećući pozornost na bolnicu Hrvatski ponos u Kninu, jedinu u Zagori. 

Ta je bolnica svedena na gubitke, na ničiju pomoć, na to da skrbi sama za sebe, uz izuzetak izbornog vremena kad se pojave dužnosnici, svedena je na propast, nebrigu koalicije HDZ-a i SDSS-a u Šibensko-kninskoj županiji, poručio je Bulj.

Upitao je vladu kako to misli zadržati ljude u ruralnim područjima. "Pozivate na ostanak, a jedino što radite je da zatvarate područne škole, kao što resorna ministrica radi u Vukovarsko-srijemskoj županiji", istaknuo je.

Pročitajte više