HRT: Prilog o zviždačici iz Kutine ćemo pustiti večeras

Screenshot: HRT

NOVINARKA Maja Sever kasno sinoć je na svom Facebook profilu prozvala HRT za cenzuru. Sever je navela da je emisija Labirint prebačena u termin 4:10, a tvrdi da je to napravljeno zbog priloga o zviždačici Adrijani Cvrtili.

Podsjetimo, kutinski gradonačelnik pokrenuo je smjenu Adrijane Cvrtile, direktorice gradske tvrtke Eko Moslavina, nakon njezinih istupa u javnosti u kojima je ukazala na moguć nepotizam, uhljebljivanje i političko zapošljavanje u kutinskoj gradskoj upravi, pri čemu je izravno prozvala čelnike HSLS-a i HDZ-a.

"Na HRT-u nema cenzure"

"Na HRT-u nema cenzure.

Ovo je priča o Adrijani Cvrtili iz Kutine. Prilog je trebao biti objavljen u HRT-ovoj emisiji Labirint, ali uredništvo HRT-a je odlučilo da će Labirint premijerno pustiti u 4 ujutro. U 4 i 10 točnije. Ujutro.

Sad puštaju rubriku 'bez komentara'. Srećom, postoji Facebook. Pogledajte priču o Adrijani iz Kutine. A ja se baš veselim vašim komentarima", napisala je Sever.

HRT: Labirint ćemo ponovno emitirati večeras

Upit o ovom slučaju poslali smo HRT-u, a oni su nam odgovorili da emisija nije emitirana zbog govora koji je Zoran Milanović držao u UN-u.

"Emisija Labirint jučer nije emitirana u prime timeu Četvrtog programa jer je njen termin kolidirao s najavljenim terminom govora predsjednika Zorana Milanovića pred generalnom skupštinom UN-a, koje je uredništvo odlučilo prenositi.

Emisija Labirint išla je u predviđenom, inače repriznom terminu tijekom noći. Emitirat ćemo je ponovno večeras u prime timeu u 21:35, kao i u nedjelju prijepodne u drugom redovnom repriznom terminu", odgovorio je HRT.

Prema rasporedu na stranicama HRT-a, emisija Labirint će biti prikazana večeras na HRT-u 4.

Pročitajte više