HRT zove Ribića da priča o tome treba li otvoriti kafiće i restorane

Screenshot: HRT

HRT nastavlja dobro utabanim stazama. Nakon što su u Otvoreno o korupciji kao gosta pozvali Željka Keruma, večeras će u istoj emisiji o otvaranju kafića i restorana govoriti - Vilim Ribić. 

Jasno je to iz najave večerašnje emisije. 

Kako su napisali s HRT-a, Ribić će u Otvorenom gostovati u svojstvu predsjedatelja Gospodarsko-socijalnog vijeća. Uz njega će gostovati ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović, Marin Medak iz Nacionalne udruge ugostitelja, Mostov Nino Raspudić i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak. Iz udruge Glas poduzetnika, koja je organizirala današnji prosvjed na Trgu, u emisiji neće gostovati nitko. 

Zato će, premda odluka o otvaranju kafića i restorana nema nikakve veze s Gospodarsko-socijalnim vijećem kao ni sa sindikatom u kojem je Ribić, na javnoj televiziji o toj temi lamentirati upravo sindikalist.

Pitamo vas: Treba li otvoriti ugostiteljske objekte? Što je pokazao prosvjed u središtu Zagreba? Hoće li mnogi...

Posted by HRT Otvoreno on Wednesday, February 3, 2021

Inače, prije nekoliko dana Ribić je na već spomenutom Gospodarsko-socijalnom vijeću držao izlaganje o ukidanju obvezne članarine HGK, temi koja prvenstveno zanima poduzetnike, dakle ljude koji tu članarinu i plaćaju, i koji su i podignuli pobunu protiv nje. Ribić se, kako je i sam potvrdio nakon sjednice, oštro protivi inicijativi za ukidanjem harača parazitske HGK.

"Međutim, GSV upozorava da ishitreni prijedlozi o ukidanju obavezne članarine HGK imaju za učinak faktično eutanaziranje institucije stare 168 godina, koja ima javne ovlasti, u koje ulazi i  bavljenje legislativnim, makroekonomskim i drugim općim pitanjima, te stoga predstavlja javno dobro, čija se važnost počesto ne percipira iz mikroekonomske i mikrosocijalne perspektive. GSV upozorava da bi uvođenje članarine na dobrovoljnoj osnovi brzo dovelo do urušavanja institucije, kao što bi i porez na dobrovoljnoj osnovi predstavljao urušavanje svake države (pa ga kao takvog niti jedna država nema)", naveo je između ostalog Ribić.

Večeras ćemo na javnoj televiziji koju također prisilno plaćamo moći slušati i gledati Ribićeva razmišljanja o otvaranju restorana i kafića. 

Pročitajte više