HRT zvao astrologinju da priča o pandemiji. Rekla je da magnetizam proizvodi potrese

Screenshot: HRT

HRVATSKA RADIOTELEVIZIJA, koju je prisiljen plaćati golem dio stanovnika Hrvatske, jučer je u emisiji Kod nas doma ugostila astrologinju koja je pričala o pandemiji koronavirusa.

Naime, u emisiju koju vodi Barbara Kolar pozvana je astrologinja Anđelka Subašić.

Razgovor sa Subašić Barbara Kolar najavila je riječima: "Iz svijeta knjiga zaronit ćemo u svijet zvijezda koje život znače."

U prvom dijelu razgovora Kolar je sa Subašić razgovarala o ljubavnim savjetima koje od astrologinje traže njezini klijenti.

Nakon toga je Barbara Kolar astrologinji Subašić postavila sljedeće pitanje: "Možemo li našim gledateljima dati nekakav nagovještaj kakav nas ožujak čeka, hoćemo li konačno prema nekom životu?"

"To je magnetizam i naboj koji dosta proizvodi i potrese"

Uslijedio je odgovor koji smo transkribirali u cijelosti:

"Pa rekla bih da krajem ožujka se ipak nekako poslaguje, ovaj, to... to su te konstelacije planeta Sunčevog sustava u nekim teškim kutevima, 90 stupnjeva i tako, jednostavno to je magnetizam i naboj koji doista proizvodi i potrese i ovo i ono pa tako i na osobnom planu", rekla je Subašić. 

Treba podsjetiti da položaji i kretanja planeta i zvijezda nemaju apsolutno nikakav utjecaj na događaje na Zemlji, pa tako ni na potrese i epidemije. Potresi, naime, nastaju od kretanja odnosno sudaranja tektonskih ploča pod Zemljinom površinom, što se uči u osnovnoj školi.

"Mi smo još uvijek bolesni svi, bez obzira jesmo li ili nismo"

No nastavimo s odgovorom astrologinje Subašić na pitanje Barbare Kolar.

"U drugom dijelu da, ali prvi dio još nije i mislim da u ožujku možemo očekivati... Zato bismo trebali biti oprezni malo što se tiče, to baš nije popularno, sada će me svi napast da bi ja rekla, ja bi ipak oprezno, oprezno. To je kao, mi smo još uvijek bolesni svi, bez obzira jesmo li ili nismo, ali smo ono... nakon bolesti ti treba malo oporavka. Ali od svibnja, recimo, bi trebalo biti onak, još u ožujku se moramo paziti, biti će dosta i... ali masovno cijepljenje u drugoj polovici, u prvoj polovici se neće događati jer neće biti omogućeno sve skupa, ali u drugoj polovici bi išlo. Ako ste na to mislili", rekla je Subašić.

Kolar se ni u jednom trenutku nije ogradila

"Vidimo se za mjesec dana pa ćemo provjeriti kakva je vaša astrološka prognoza", odgovorila je Barbara Kolar i zaključila razgovor.

Treba napomenuti da se Kolar ni u jednom trenutku nije ogradila od tvrdnji svoje gošće o "magnetizmu i naboju koji proizvodi i potrese", baš kao što nije napomenula da astrologija nema apsolutno nikakve mogućnosti predviđanja budućnosti.

HRT-u smo poslali niz pitanja vezanih za gostovanje Anđelke Subašić, ispitivanje astrologinje o razvoju pandemije te izostanak reakcije voditeljice Kolar na iznošenje neznanstvenih tvrdnji o nastanku potresa. Odgovore ćemo objaviti kad i ako ih dobijemo.  

Pročitajte više