HRT-ovac prije tjedan dana Nemu nazvao "binarnom pi*kom". HRT: Dobio je upozorenje

Foto: EPA, Facebook

Prije malo više od tjedan dana je zaposlenik HRT-a Martin Horžić na Fejsu objavio, pa obrisao, uvredljivi komentar u vezi pobjednika Eurosonga Neme iz Švicarske. Podsjetimo, Nemo se izjašnjava kao nebinarna osoba.

Tada je Index poslao HRT-u upit jesu li što poduzeli u vezi Horžića, glazbenog urednika na HRT-u, na što su odgovorili da su "poduzeli korake". Zanimalo nas je kakve su korake točno poduzeli, pa smo im dva tjedna nakon njegove objave poslali mail.

"Pičko binarna ili kaj već jesi... mrš... jebem ti haljinicu i tvoj tanjur", glasila je objava Horžića na Facebooku koju je obrisao.

Koje korake je poduzeo HRT? "Kolega je dobio mjeru upozorenja"

Index je 13. svibnja poslao upit HRT-u u vezi s objavom njihovog zaposlenika Martina Horžića. Rekli su nam da njegova objava nije stav HRT-a i da su poduzeli odgovarajuće korake. No nisu rekli koje korake su poduzeli.

"U ovome slučaju radi se o zaposleniku Hrvatske radiotelevizije koji je po uočenju neprimjerenog posta na svom privatnom FB računu odmah upozoren od strane nadređenih, te je potom žurno obrisao svoj post.

HRT je sukladno svojim internim procedurama poduzeo odgovarajuće korake. Također, ističemo kako stavovi koji su izneseni u postu nisu stavovi HRT-a", odgovorili su iz HRT-a za Index prije malo više od tjedan dana.

Danas s HRT-a odgovaraju da je njihov zaposlenik dobio mjeru upozorenja. "Kolegi Martinu Horžiću izrečena je mjera upozorenja zbog nepriličnog komentara na svojoj Facebook objavi, iako ju je on, kao što smo vam odgovorili i na vaš prvi upit o istoj temi, odmah i uklonio", rekli su iz HRT-a za Index.

Pročitajte više