Hrvat umjesto u samoizolaciju otišao među ljude, dobit će kaznu

Na fotografiji nije muškarac koji je prekršio pravila samoizolacije Ilustracija: Igor Kralj/PIXSELL

POLICIJA je počela pojačano provjeravati drže li se osobe u samoizolaciji mjera koje su propisane. Sve kojima je izrečena mjera samoizolacije evidentiraju u sustavu MUP-a i provjeravaju ih policijski službenici.

Kako ICV doznaje iz virovitičko-podravske policije, danas su zatekli jednu osobu koja je bila na otvorenom među ljudima unatoč određenoj mjeri.

Riječ je o osobi sa slatinskog područja koju je policija prijavila sanitarnoj inspekciji te joj slijedi kazna od 8 tisuća kuna. 

Prema riječima načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Marija Klementa, na području Virovitičko-podravske županije trenutno je za 50-ak osoba određena mjera samoizolacije, a ta se brojka stalno mijenja zbog sve većeg broja povratnika iz inozemstva ovih dana.

Tako iz Stožera apeliraju na zdrav razum građana i ističu važnost pridržavanja mjere samoizolacije, a građane koji znaju da je nekome ta mjera izrečena i da je krši pozivaju da ih prijave na 112.

Milina: Samo jutros smo imali 18 slučajeva

Gost Dnevnika N1 bio je glavni ravnatelj policije Nikola Milina. Osvrnuo se na situaciju na granici, opremljenost policije, pojasnio kako će sankcionirati one koji ne poštuju samoizolaciju te kome ih treba prijaviti.

"I sad u redovnom postupanju ako imamo osobu koja bi trebala biti u samoizolaciji policajac će vidjeti da se treba pridržavati samoizolacije. Provjeravamo sve dojave i jutros smo imali 18 osoba koje se nisu pridržavale mjera samoizolacije i imamo još nekoliko slučajeva tijekom dana", kazao je.

Mi o tome obavještavamo sanitarne inspektore koji će provesti proceduru kažnjavanja", rekao je i apelirao na sve da se drže uputa jer ako to ne rade, onda nepotrebno opterećuju sustav.

Pročitajte više