VIDEO Hrvati o ruskom napadu na Ukrajinu: "Putin je jednako Hitler"

Screenshot

RUSIJA je jučer pokrenula invaziju na Ukrajinu s kopna, iz zraka i s mora, što je najveći napad na drugu državu u Europi nakon Drugog svjetskog rata i potvrda najvećih strahova Zapada.

Ruski projektili zasuli su ukrajinske gradove. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij rekao je da Vladimir Putin želi uništiti njegovu zemlju. 

"Dobili smo novog Hitlera"

Index je pitao ljude u Zagrebu što misle o ruskoj agresiji i Vladimiru Putinu. "Mislim da smo dobili novog Hitlera" i "Mirne duše mogu reći da je Putin jednako Hitler", kažu prolaznici.

"Čudim se da sam ruski narod ne shvaća da srlja u propast. To što radi njihov predsjednik je van svake pameti", kaže jedan prolaznik.

Prolaznici na glavnom zagrebačkom trgu redom osuđuju napad na Ukrajinu, a brinu ih i posljedice sukoba. "Bio sam u ratu i znam što je to i koliko treba da se to vrati u redovno stanje", kaže prolaznik.

"Strah me trećeg svjetskog rata"

"Strah me da ne bude atomskog rata i trećeg svjetskog rata", kaže žena.

Ruska invazija bi mogla dovesti i do udara na gospodarstva i nestašice energenata. "Ako Putin zatvori dovod plina, to bi moglo imati velike posljedice", kaže mladić.

"Ne mogu uopće zamisliti koliko bi ovo moglo trajati. Mogao bi biti blitzkrieg, moglo bi trajati mjesecima i godinama. Stvarno nemam ideju", kaže gospođa.

Pročitajte više