Hrvatska firma koja proizvodi robote je na turneji u Njemačkoj, evo detalja

Matija Kopić i Milan Račić Foto: Gideon Brothers

RAZVOJNA tvrtka za robotiku i umjetnu inteligenciju Gideon Brothers je osvojila prvo mjesto na natjecanju Startup! njemačke Industrije 4.0 koju je organizirala hrvatska podružnica njemačke komore za trgovinu u lipnju. Osvajanjem prvog mjesta, tvrtka je zaradila mjesto na petodnevnoj turneji koji započinje u nedjelju u Düsseldorfu.

>> Lijepa priča nedjeljom: U Hrvatskoj se stvara najveći tim za izradu robota u Europi

Startup! Njemačka turneja putuje u dolinu Ruhr, od Dusseldorfa do Kölna, Dortmunda, Essena, Duisburga i Bochuma, susrećući se s potencijalnim klijentima i investitorima. U dolini Ruhr nalaze se neke od najuspješnijih svjetskih tvrtki - Henkel (Düsseldorf), Hochtief (Essen), Deutsche Post (Bonn), Evonik (Essen), Thyssenrupp (Duisburg), Deutsche Telekom (Leverkusen), Bayer (Leverkusen) , Metro Cash and Carry (Dusseldorf) i Franz Haniel & Cie (Duisberg).

Suosnivač i Chief Growth Officer, Milan Račić, predstavit će tvrtku njemačkim investitorima i mogućim poslovnim klijentima. Račić je svoju karijeru izgradio u zrakoplovstvu u Kanadi i Sjedinjenim Državama i Njemačkoj. Ispregovarao je preko 2 milijarde dolara u prodaji, korporativnim financijama i u strukturiranim financijskim transakcijama, te upravljao portfeljem operativnog leasinga od 700 milijuna dolara. Pridružio se izvršnom odboru tvrtke Gideon Brothers u kolovozu 2017. godine.

Gideon Brothers uz pomoć pametne automatizacije transformira radno okruženje u industriji.

"Veselim se što ću imati priliku podijeliti našu priču s novim ulagačima i klijentima u njemačkoj Ruhrskoj dolini", kaže Milan Račić.

Ranije ovog ljeta, tvrtka Gideon Brothers je osvojila AI Rising Stars nagradu na 12. godišnjem londonskom Founders Forumu, što ih čini jednom od najuspješnijih europskih razvojnih firmi za umjetnu inteligenciju.

Što točno rade?

Skupina od 41 inženjera grade vizualno-bazirani Robotski Autonomni Sustav koji kombinira Deep Learning tehnologiju sa stereoskopskim kamerama kako bi stvorio novu vrstu robotske percepcije koja je pouzdana, ali 10 puta jeftinija od LIDAR tehnologije i bogatija podacima.

Kombinacija hardvera i softvera ima kapacitet pretvoriti široku paletu industrijskih strojeva i vozila u autonomne mobilne robote koji su sigurni u dinamičnim prostorima punim ljudi.

Njihov prvi komercijalno dostupni proizvod je autonomni logistički robot za unutarnje djelovanje koji može premjestiti 800 kg. Namijenjeno tržište za samovozeće vozilo su klijenti za logistiku i proizvodnju. Njihovi pokretački partneri djeluju u više od 31 zemlje i zajednički prihodi od preko 3 bilijuna eura.

Pročitajte više