Hrvatska policajka otputovala na Kosovo

POLICIJSKA službenica Odjela za mirovne misije Lidija Werhas otputovala je jučer, 31. siječnja, iz Zračne luke Pleso u mirovnu misiju Europske unije EULEX na Kosovu. Lidija Werhas zamjena je za policijskog službenika IJP Osijek Daniela Runju, kojem je u prosincu 2009. završio mandat u EULEX-u.

"Jedan od razloga što sam se odlučila otići u misiju je i to što sam izrazito zainteresirana za rad u Odjelu za mirovne misije, a mislim i da će kolege koje ću ja po povratku iz misije nastaviti obučavati i pripremati imati još više povjerenja u mene znajući da imam i sama iskustvo iz misije", rekla je Lidija prije polaska, prenosi MUP.

Lidija Werhas dosad je pohađala velik broj tečajeva i seminara u inozemstvu na kojima je stekla znatna znanja i vještine koje su joj, kako kaže, olakšale rad, pa je i sama dvije godine za redom (2008. i 2009.) bila jedan od organizatora, odnosno, koordinatorica Međunarodnog tečaja za UN policajce koje je MUP RH organizirao i provodio protekle četiri godine. Na Kosovu će Lidija raditi u Sjedištu misije EULEX kao savjetnik u Odjelu za operativno planiranje za graničnu policiju. U mirovne misije diljem svijeta iz Hrvatske je dosad upućeno šest žena, policijskih djelatnica MUP-a RH.

Pročitajte više