Hrvatska policija nema podatke o navodnom prebacivanju mudžahedina preko Splita

MINISTARSTVO unutarnjih poslova (MUP) nema "nikakvih saznanja" niti je od stranih policija dobila "bilo kakve" informacije koje bi potvrdile da su preko Splita ulazili i izlazili mudžahedini obučavani u blizini Zenice u BiH, kao što su ovoga tjedna objavili talijanski mediji, izjavio je danas glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun.

"MUP i Ravnateljstvo policije nemaju nikakvih saznanja koja bi potvrdila medijske napise. Smatramo da je riječ o proizvoljnim novinarskim konstrukcijama koje nisu utemeljene na relevantnim činjenicama", kazao je Mehun Hini.

Dodao je da je hrvatska policija u stalnom kontaktu sa stranim policijama, te da "ni od talijanske ni od španjolske policije nije dobila nikakve podatke o navodnom korištenju splitske luke za ulazak i izlazak mudžahedina iz BiH".

Dio hrvatskih medija prenio je danas pisanje talijanskog tiska koji je, pozivajući se na navodne nalaze španjolske policije i talijanskih sigurnosnih službi, objavio da je španjolska ćelija Al-Qaide, koju se sumnjiči za pokolj gotovo 200 ljudi 11. ožujka u Madridu, regrutirana od mudžahedina obučavanih u kampovima blizu Zenice. Ti su mudžahedini navodno preko Splita i Ancone kasnije prebačeni u Španjolsku.

Pročitajte više