Hrvatska se probudila u debelom minusu: Evo gdje je izmjerena najniža temperatura

Foto: 123rf

PROLAZNO naoblačenje, od sredine dana uz rijetke slabe oborine. U unutrašnjosti je ponegdje moguće malo snijega, ponajprije u sjeverozapadnim predjelima i Slavoniji, a na sjevernom Jadranu poneka kap kiše. Poslijepodne sa zapada djelomično razvedravanje. Vjetar na kopnu uglavnom slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak, navečer u jačanju. Najviša dnevna temperatura od -1 do 3, na Jadranu između 5 i 10 stupnjeva Celzijusovih, izvijestio je u subotu ujutro Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Slavonski Brod je jutros bio najhladniji, izmjerena je temperatura od minus 8.4 stupnjeva Celzijevih. Slično je bilo i u Gospiću, izmjerena je temperatura od minus 8.3 stupnjeva. Puno toplije nije bilo ni u Karlovcu (minus 6.9), Ogulinu (minus 7).

Zagreb se probudio na minus pet, isto kao Daruvar i Bjelovar.

Na obali je jutro ipak nešto toplije, pa su tako u Zadru izmjerena četiri stupnja Celzijeva, Splitu 2.4 stupnjeva, u Opatiji je izmjereno 3.8 stupnjeva, dok je najtoplija Palagruža, s 7.9 izmjerenih stupnjeva Celzijevih.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na autocesti A1 kroz tunel Sveti Rok vozi se jednom tunelskom cijevi dvosmjerno, a na autocesti A6 Rijeka-Zagreb kroz tunel Veliki Gložac u smjeru Zagreba vozi se jednim trakom. Na Graničnom prijelazu Bajakovo pojačan je izlazak teretnih vozila. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Pročitajte više