Hrvatska školska zaklada iz Kalifornije dodijelila 17 stipendija brucošima iz Hrvatske i BiH

HRVATSKA školska zaklada, udruga iz Kalifornije, objavila je danas imena 17 brucoša iz Hrvatske i BiH, koji su dobili stipendiju za cijeli studij.

Stipendisti su odabrani između nekoliko stotina prijavljenih odličnih maturanata, na temelju njihova uspjeha u školi te izvrsnosti u izvannastavnim aktivnostima, priopćila je Zaklada.

S područja Hrvatske stipendije su dobili Petar Šime Čepo iz Zagreba, Tea Ahel iz Kostrene, Andrija Šipek iz Koprivnice, Kristina Glumac iz Vukovara, Martina Kudeljnjak iz Đurđevca, Slađana Trač iz Otočca, Martina Šibalić iz Gline, Mislav Cvitković iz Sinja, Jurica Kundrata iz Siska te Danijel Vranešić iz Generalskog Stola.

Stipendisti iz Bosne i Hercegovine su Ivana Jelaš iz Kiseljaka, Damir Jerković iz Uskoplja, Svjetlana Rašić iz Vitine, Ana Zovko iz Mostara, Ivan Konta iz Livna, Igor Barić iz Jajca i Martin Martić iz Posušja.

Hrvatska školska zaklada od 1994. stipendira darovite studente slabijeg imovinskog stanja, a do sada je njezinom potporom diplomiralo više od stotinu izvrsnih studenata na hrvatskim fakultetima, stoji u priopćenju.

Pročitajte više