Hrvatska stranka umirovljenika zadovoljna provedbom sporazuma s HDZ-om

SREDIŠNJI odbor Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) na današnjoj je sjednici pozitivno ocijenio provedbu Sporazuma između HSU-a i HDZ-a.

Provedbom prve točke Sporazuma prihvaćena su tri zakonska akta u Hrvatskom saboru, a riječ je o: Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju, Zakonu o izmjenama Zakona o oslobađanju dijela troškova zdravstvene zaštite i Zakonu o izmjeni Zakona o porezu na dohodak, stoji u priopćenju HSU-a.

Središnji odbor HSU-a danas je osnovao proširenu radnu skupinu za provedbu odluke Ustavnog suda o povratu duga umirovljenicima u skladu s drugom točkom Sporazuma HSU - HDZ, što je zajedno s trećom točkom Sporazuma najvažniji zadatak svih organizacijskih tijela HSU-a u ovoj godini, kaže se u priopćenju.

Kako se dodaje, u suradnji s Ministarstvom zdravstva Središnji odbor je osnovao Savjet za izradu strategije razvoja hrvatskog zdravstva, u koji su uključeni ugledni stručnjaci s tog područja iz HSU-a.

Na današnjoj sjednici Središnjeg odbora posebno je bilo govora o zadacima u provedbi gospodarskog programa HSU-a pa su određeni posve konkretni zadaci i rokovi, napominje se u priopćenju HSU-a.

Pročitajte više