Hrvatska treće naj-tržište na mapi Allied Telesyna

ALLIED TELESYN u Hrvatskoj na tržištu mrežnih tehnologija, prema procjenama analitičara, drži 25 postotni udio. Hrvatska je, prema tom tržišnom udjelu, na mapi Allied Telesyna u središnjoj i istočnoj Europi svrstana na treće mjesto, odmah iza Rusije i Rumunjske.

U austrijskom Badenu nedaleko od Beča održano je okupljanje novinara iz Središnje i Istočne Europe u organizaciji tvrtke Allied Telesyn. Naglašeno je kako je ATI tijekom protekle godine nastavio graditi ugled na tržištu korporacijskih računalnih mreža i sada korporacijskim i krajnjim korisnicima nudi rješenja koja su prava alternativa tvrtki Cisco za sve njihove mrežne potrebe.

Na konferenciji su se okupili novinari iz Češke i Slovačke, Hrvatske, Slovenije, Srbije, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Rusije, Ukrajine, Španjolske, Portugala i Francuske. Novinare je prilikom otvorenja događaja pozdravio Miodrag Šundić, potpredsjednik Allied Telesyna za Istočnu Europu.

"Allied Telesyn je ostvario izuzetan rast i vidljivost na tržištu tijekom proteklih 17 godina. Danas smo jedna od vodećih tvrtki na području mrežnih tehnologija u svijetu, sa raznovrsnom ponudom tehnoloških rješenja," rekao je Šundić. "ATI je tvrtka čije je poslovanje optimizirano za korporacijske mreže, ima servisnu infrastrukturu potrebnu za podršku tijekom cijelog životnog vijeka investicija naših klijenata," zaključio je on.

Stručnjaci tvrtke Allied Telesyn iskoristili su regionalno okupljanje novinara kako bi održali niz prezentacija dajući detaljniji uvid u nova tehnološka rješenja predstavljena tijekom nedavno održanog sajma CeBIT 2004. Prikazane su poslovne i tehnološke strategije za tekuću godinu, pri čemu je istaknuto razdvajanje i specijalizacija proizvoda.

Triple Play – objedinjavanje triju tehnologija

Prvu grupaciju čine korporacijska rješenja zasnovana na IPv6 tehnologiji, za koja Allied Telesyn nudi sva potrebna mrežna rješenja. Za tu tehnologiju bitno je reći da je to 128-bitni način adresiranja koji omogućuje čak 340 milijardi adresa (usporedbe radi, dosadašnji IPv4 standard davao je 32 bita odnosno 4 milijarde adresa). Allied Telesynovi proizvodi zasnovani na IPv6 tehnologiji korporacijama omogućuju laku nadogradnju, proširivost kapaciteta po potrebi i brži povrat investicija.

Drugu grupaciju proizvoda čine operacijska rješenja za dostavu naprednih multimedijskih sadržaja krajnjim korisnicima. Kao najveća novost predstavljeno je Triple Play rješenje koje objedinjuje tri tehnologije – telefoniju, audio/video i podatkovne veze. Prikazana je studija slučaja kako Triple Play tehnologija uz pomoć optičkih vodova čini interaktivne domove budućnosti.

Pročitajte više