HRVATSKE STRANKE U TIVTU NAPUSTILE VLADAJUĆU KOALICIJU

Hrvatska građanska inicijativa (HGI) odlučila je raskinuti postizbornu koaliciju s Demokratskom partijom socijalista (DPS) u Tivtu, potvrdio je u subotu navečer za HINU čelnik te stranke Dalibor Burić, dodajući kako će HGI odmah povući svoje članove s dužnosničkih mjesta u tivatskoj lokalnoj samoupravi.

Burić je napomenuo kako DPS u Tivtu nije ispunio svoje obaveze prema HGI, koje su zajednički precizirali u koalicijskom sporazumu. Uz to, prema njegovim riječima, "od formiranja vlasti ništa nije učinjeno za grad", a osobito im smeta "odnos prema smetlištu i izgradnji sanitarnog deponija na Lovanji".

Čelnik HGI osobito zamjera vladajućoj stranci u Crnoj Gori što im nisu dali očekivanu podršku u slučaju huliganskog odnosa navijača prema pojedinim pripadnicima hrvatske nacionalne manjine u Tivtu, nakon utakmice vaterpolista Hrvatske i SCG.

Burić je priopćio kako HGI neće ulaziti u koaliciju s drugim političkim strankama u općinskoj skupštini, jer ocjenjuje kako su novi lokalni izbori izlaz iz parlamentarne krize.

Glasnogovornik DPS-a Predrag Sekulić rekao je pak da vjeruje kako "neće biti potrebe za novim lokalnim izborima u Tivtu", jer će, kako je rekao, "s koalicijskim partnerima u Tivtu, Hrvatskom građanskom inicijativom i Socijaldemokratskom partijom, riješiti sve probleme koji su postojali".

(Hina) dram br

Pročitajte više