Hrvatski arhitekti osvojili drugu nagradu na prestižnom natječaju

Screenshot: N1

HRVATSKI arhitekti osvojili su drugu nagradu na prestižnom natječaju Prostori suosjećanja u Tokiju.

Među 268 radova iz cijelog svijeta, na svojevrsnoj arhitektonskoj Olimpijadi, plasirali su Hrvatsku među najveće svjetske lidere u ovom području.

"Srebrno odličje veliki je uspjeh"

Nagrađeni autori, arhitekt Krešimir Rogina koji je voditelj Međunarodne škole arhitekture Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu i arhitektica Bernarda Ivančan, u Novom danu N1 televizije govorili su o nagrađenom projektu.

"U Storyscapes projektu željeli smo kulturnu baštinu svesti na višu razinu, inicijalna tema su nam bile priče Ivane Brlić Mažuranić", rekla je Ivančan.

"Meni je, za razliku od gospodina Rogine, ovo prva nagrada pa mi puno znači", dodala je.

"Srebrno odličje veliki je uspjeh. To je poticaj za djelovanje i potvrda onog što radimo godinama. To je dio segmenta eksperimenta i istraživanja u arhitektonskoj domeni. To ima svoju potvrdu.

Naši arhitekti su kvalitetni, mi imamo fantastičnu scenu koja nije jako koherentna i usmjerena prema van. Prije natječaja istraživali smo gradske sive zone, neka udžepljenja bez sadržaja i koja ne služe ničemu. Malim sredstvima i intervencijama mogu se oplemeniti. Parkić u Malešnici ima jedan središnji plato. To je 300-tinjak četvornih metara javnog prostora koji je neiskorišten. Planiramo da Storyscapes bude tamo realiziran", kaže.

Pročitajte više