Hrvatski desničari s divljenjem dijele video četnika i otvorenog mrzitelja Hrvatske

Screenshot: YouTube

HRVATSKI desničari posljednjih dana masovno dijele video Boška Obradovića, osnivača i zastupnika pročetničke stranke Dveri, čovjeka koji je u više navrata otvoreno govorio protiv Hrvatske nazivajući je genocidnom zemljom.

Pa onda koji je razlog što se desničari u Hrvatskoj dive jednom četniku? Stav njega i njegove stranke prema homoseksualcima, naravno.

Obradović je, naime, u srpskoj skupštini nedavno održao desetminutni govor u kojem je kritizirao homoseksualce rekavši kako to nije u skladu sa srpskom tradicijom i vjerom. Video se dijeli među homofobima, a kad je homofobija u pitanju onda očito granice ne postoje. Naime, hrvatski desničari s oduševljenjem su primili Obradovićev govor, a mnogi će u komentarima izraziti žaljenje zbog činjenice što u Hrvatskoj nema ovakvih političara.

Brojne desničarske stranice su s divljenjem prenijele govor, a neke su ga čak i prevele. Srpski je jezik to ipak, znate.

Novi heroj hrvatskih desničara je četnik

U svakom slučaju, novi heroj hrvatskih desničara i homofoba je pročetnički nastrojen konzervativac koji je u više navrata, vrijedi to spomenuti još jednom, svašta govorio o Hrvatskoj.

Boško Obradović je osnivač političke stranke srpski pokret Dveri. Riječ je o ekstremno nacionalističkoj, a time i pročetničkoj srpskoj stranci.

Tako, primjerice, Dveri godinama otvoreno zagovaraju rehabilitaciju Dimitrija Ljotića, Milana Nedića i Draže Mihailovića, koji je na kraju i rehabilitiran. Prema Dverima, jugoslavenski antifašizam ne postoji, već samo srpski, s obzirom da su, kako tvrde, Hrvati bili suradnici Adolfa Hitlera.


Tako je Obradović, kad je bila afera oko Kolinde i srpskih čokoladica, govorio kako hrvatski identitet počiva na antisrpstvu.

Štoviše, prije par mjeseci srpska je skupština odbila Obradovićev prijedlog da Hrvatska prihvati "istorijsku i svaku drugu odgovornost za genocid nad Srbima u NDH". I da Hrvatska, jasno, plati odštetu. Rezolucija mu je odbijena.

"Ja sam duboko uvjeren da nema nijednog birača SNS-a koji ne bi podržao prijedlog rezolucije o genocidu nad Srbima u NDH. Ne mogu vjerovati da u skupštini sjedi zastupnik koji ne želi da prvi put neka državna institucija osudi genocid nad Srbima u NDH. Vjerovali ili ne, to nikada nije urađeno. Nijedna institucija se nije bavila genocidom nad Srbima u NDH", govorio je prije samo par mjeseci Obradović koji, inače, skuplja bodove na ustašama i NDH.

I na homoseksualcima, čime je, očito, osvojio i hrvatske desničare.

Veza sa Željkom Markić


Zanimljivo, pročetničke Obradovićeve Dveri dijele dosta toga s udrugom U ime obitelji Željke Markić. Tako su krajem prošle godine, kako su pisale Novosti, obje organizacije u dalekom Cape Townu potpisale globalni anti-LGBT manifest. U Cape Townu je tada osnovana Međunarodna organizacija za obitelj, a potpis Željke Markić našao se uz potpis Nemanje Zarića, predsjednika Savjeta za porodicu i socijalna pitanja, koji je predstavljao Dveri, srpski pandan udruzi i političkoj stranci U ime obitelji. Valja i spomenuti da je Boško Obradović nedavno ugostio Ivana Pernara, što je izazvalo zgražanje hrvatskih desničara, među kojima vjerojatno ima onih koji se sada dive govoru srpskog poslanika o homoseksualcima.

Hrvatski i srpski nacionalisti tako jesu možda usmjereni jedni protiv drugih, ali itekako imaju zajedničkih tema i ideja. Posebno kad su u pitanju homoseksualci. Stoga ne čudi ovakvo oduševljenje na hrvatskoj desnici ovim govorom.

Kao što stari vic kaže.

Kako se zove ustaša rođen u Srbiji?
Četnik.

 

Pročitajte više