Hrvatski državljan umro u BiH od droge skrivene u želucu

HRVATSKI državljanin Živko Juričić, koji je 16. rujna iznenada preminuo u Sarajevu, bio je kurir koji je prenosio kokain a njegova smrt rezultat je puknuća paketića punog kokaina koji mu je bio u želucu, utvrdila je istraga koju je provela sarajevska policija, objavili su u subotu sarajevski mediji.

Kako prenosi "Dnevni avaz", obdukcijom je utvrđeno je da je 68-godišnji Juričić, koji je pronađen mrtav u svojoj hotelskoj sobi u hotelu "Palas", umro uslijed gušenja do kojega je došlo kemijskom reakcijom prouzročenom pucanjem paketića s 12 grama kokaina.

Patolog je u Juričićevom abdomenu pronašao još 49 paketića s istom drogom, a u svakome je bilo između 11 i 13 grama kokaina. Dodatna količina droge pronađena je i u njegovoj odjeći.

On je u Sarajevo donio ukupno 750 grama kokaina čija je ukupna vrijednost na ulici i do 350 tisuća konvertibilnih maraka (oko 175 tisuća eura).

Policajci su u Juričićevim osobnim stvarima pronašli i nekoliko putovnica na njegovo ime, a istraga je utvrdila kako je on uz hrvatsko posjedovao i argentinsko državljanstvo.

Iz Argentine je krenuo za BiH 13. rujna gdje je stigao preko Mađarske. Pretpostavlja se kako je droga što ju je prenosio bila namijenjena bosanskohercegovačkom tržištu.

Hrvatsko veleposlanstvo u BiH izvjestilo je zagrebačku policiju o Juričićevoj smrti tražeći da policija o tome informira članove njegove obitelji za koje se pretpostavljalo kako bi mogli biti na zagrebačkoj adresi na kojoj je i prijavljen, ali je policijskom provjerom utvrđeno da Juričić nikada nije živio na toj adresi niti ga itko od stanara poznaje.

U evidenciji hrvatskog MUP-a Juričić nije zaveden kao počinitelj bilo kakvih kaznenih djela.

Pročitajte više