Hrvatski državljanin osuđen u Španjolskoj, provalio u kuću, tražio novac i drogu

Ilustracija: EPA

HRVATSKI državljanin M.S., koji je u Španjolskoj provalio u kuću "krive osobe" te je pritom lakše ozlijedio, prihvatio je u srijedu zatvorsku kaznu u trajanju od 4 godine i sedam mjeseci, izvijestile su španjolska novinska agencija Europa Press i radijska postaja COPE.

Osuđeni muškarac je 15. siječnja 2018. godine, s još jednom neimenovanom osobom, upao u vrt kuće u mjestu Nigrán, udaljenom 10 kilometara od sjevernog grada Viga. Oborio je na tlo vlasnika kuće, koji je u tom trenutku hranio psa, te ga udario šakom. Napadač je imao zamaskirano lice.

Od čovjeka tražili sef s novcem i drogu

Vlasnika su zatim uvukli u kuću te mu ljepljivom vrpcom zavezali noge i ruke te mu prekrili oči. Zaprijetili su mu i zatražili da im preda novac i otkrije gdje se nalazi sef. Žrtva je odgovorila da nema nikakvog sefa i da ima samo 200 eura, nakon čega su mu provalnici oduzeli tih 200 eura iz novčanika.

Zatim su ga pitali gdje čuva drogu. Odgovorio je da u njegovoj kući nema nikakve droge. Provalnici su zatim pretražili kuću no nisu ništa pronašli. Žrtvu su zatim upozorili da ništa ne smije reći policiji jer će se u protivnom vratiti te da imaju podatke o njegovoj supruzi i unuku.

Na kraju, kada su shvatili da se nalaze u kući krive osobe, nesretnom muškarcu su priopćili kako su se „zabunili“ a zatim su ga zaključali u mračnu kupaonicu pa napustili kuću. Žrtva se uspjela osloboditi, ali uz lakše ozljede zbog čega je podnio tužbu protiv počinitelja.

I ranije je kažnjavan

Policija je pronašla muškarca M.S, za kojeg agencija Europa Press navodi da je hrvatsko-slovenskog porijekla te otkrila kako je ranije već bio kažnjavan zbog pljačke uz prijetnju.

Državno odvjetništvo je tražilo zatvorsku kaznu u trajanju 5 godina i devet mjeseci te novčanu kaznu od 450 eura. 

Suđenje je trebalo biti održano u srijedu u gradu Vigu, no žrtva i napadač su se nagodili prije izlaska pred suca. M.S. je prihvatio zatvorsku kaznu od 4 godine i sedam mjeseci za nasilnu pljačku i nezakonito zadržavanje osobe te plaćanje 450 eura za nanošenje lakših ozljeda.

Pročitajte više