Hrvatski informatičari osvojili zlato, dva srebra i broncu

NA 15. Međunarodnoj olimpijadi koja se od 16. do 23. kolovoza održala na Sveučilištu Wisconsin u SADu, reprezentacija hrvatskih informatičara osvojila je prvu zlatnu medalju u povijesti nastupa hrvatskih informatičara na toj olimpijadi.

Kako je priopćeno iz Hrvatskog saveza informatičara, zlatnu je medalju osvojio Luka Kalinovčić učenik trećeg razreda XV. gimnazije u Zagrebu, srebrne Davor Bonači, učenik četrvtog razreda III. gimnazije u Splitu i Luka Donđivić, također učenik trećeg razreda zagrebačke XV. gimnazije, a brončanu je osvojio Marko Živković učenik četvrtog razreda V. gimnazije u Zagrebu.

Tim odličjima, navodi Savez Hrvatska je zauzela visoko mjesto među 80 reprezentacija svijeta.

Informatičari (do 19 godina starosti) su se natjecali u programskim jezicima Pascal i C, a ekipu hrvatskih srednjoškolaca vodili su Ivo Šeparović i Krešimir Molnar.

Hrvatska je, kako se ističe, također izabrana za domaćina 19. Međunarodne informatičke olimpijade 2007., koja bi se na prijedlog Hrvatskog saveza informatičara trebala održati u Dubrovniku.

Inače, Hrvatski savez informatičara od 1993. priprema i organizira nastupe na Međunarodnim informatičkim olimpijadama, osvojivši na njima 34 olimpijske medalje.

Pročitajte više