Hrvatski kamion naletio na minu u Iraku, sudbina vozača još nepoznata

KAMION hrvatskog vozača Joze Konjevoda u noći sa četvrtka na petak naletio je u Iraku na minu koja je eksplodirala i u potpunosti uništila kamion. Vozač se nakon incidenta javio nadređenima u tvrtki za koju vozi, a prema prvim informacijama, on u eksploziji nije ranjen.

Direktor tvrtke Koel Promet Ante Konjevod, inače Jozin rođak, rekao je za Index.hr kako se njihov djelatnik sinoć javio i rekao da je naletio na minu koja je eksplodirala i uništila kamion, te dodao da je vozač rekao da je živ. Direktor Konjevod kaže kako se vozač Jozo kratko javio, te da je zbog loših komunikacijskih veza u Iraku, kontakt s vozačem ubrzo bio prekinut. Jozo se nakon toga više nije javio.

Ante Konjevod kaže kako oni vjeruju da je vozač preživio eksploziju bez tjelesnih ozljeda iako potvrdu te informacije još čekaju. Direktor kaže kako je uništeni kamion bio pun robe koju je za potrebe američke vojske Jozo vozio u jednu vojnu bazu, te kaže kako su njemu Amerikanci potvrdili da je kamion uništen.

Od Ante Konjevoda doznajemo da je u incidentu bilo ranjenih ljudi, a prema njegovim saznanjima radi se o Amerikancima. Hrvatski vozač već je vozio robu u Irak, a osim njega za tvrtku Koel Promet robu u Irak redovito vozi još šest kamiona.

Ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je danas kako je zaprimilo informaciju da je u napadu u Iraku, u blizini Bagdada, navodno ozlijeđen hrvatski vozač kamiona, te je diplomatskim putem kontaktiralo veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu i zamolilo njihovu pomoć u prikupljanju daljnjih informacija.

Pročitajte više