Hrvatskim pomorcima u Gabonu dostavljeno nešto hrane



MINISTARSTVO mora, prometa i infrastrukture odlučilo je priskočiti u pomoć hrvatskim pomorcima koji su zapeli na brodu u Gabonu.

"Državni tajnik za more, kapetan Mario Babić, razgovarao je jutros s hrvatskim pomorcima koji se nalaze na brodu Swift Split u luci Owen u Gabonu te su mu potvrdili da je jučer na brod dopremljena hrana koja će im potrajati idućih pet-šest dana", navelo je Ministarstvo.

> Hrvatski pomorci mole za pomoć: Nemamo hrane niti vode na brodu, životi su nam ugroženi!

Državni tajnik Babić obećao je pomorcima da će Ministarstvo mora preko Ministarstva vanjskih poslova osigurati sredstva za opskrbu broda hranom ukoliko to ne učini tvrtka Split Ship Management kao tehnički upravitelj broda.

Uputili dopise Panami i Gabonu

Ministarstvo mora je također danas počelo s inspekcijskim nadzorom u SSM-u kao ovlaštenom posredniku pri zapošljavanju pomoraca.

"Budući da je brod pod panamskom zastavom, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uputilo je dopis pomorskoj administraciji Paname i Veleposlanstvu Republike Paname da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti kao država zastava kako bi se pomorcima na brodu Swift Split omogućili dostojanstveni životni i radni uvjeti", navedeno je u priopćenju. 

Također, pomorskoj administraciji Gabona Ministarstvo je uputilo dopis u kojem ih moli za pomoć posadi na brodu Swift Split u opskrbi hranom i vodom.

Pročitajte više