Hrvatsko izdanje knjige "Širom otvoreno" Nicole Barker

ROMAN "Širom otvoreno" engleske spisateljice Nicole Barcer objavljen je i na hrvatskom, u izdanju zagrebačke nakladne kuće "Celeber".

Nicole Barker, čiji rad karakterizira crni humor i neobična mašta, u svojoj prvoj knjizi nakon romana "Small Holdings" bilježi tajnovite unutarnje živote niza likova pristiglih izravno sa stranica registra socijalne službe.

"Širom otvoreno" je priča o pronalaženju "savršenog para", o predrasudama i lažima, o mogućnosti iskupljenja i razotrkivanju istine. Autorica progovara o mirenju s prošlošću i svijetu mašte kojim ljudi štite svoju ranjivu nutrinu.

Knjigu je s engleskog prevela Iva Ušćumlić.

Nicolu Barker kritičari su uspoređivali s britanskim autorima mlađeg naraštaja, Martinom Amisom, Julianom Barnesom, Willom Selfom, Joeom Ortonom.

Nicole Barker (1966.) živi i radi u Hackneyu, pored Londona. Napisala je dvije zbirke priča, "Love Your Enemies" (1993.), za koju je dobila nagrade "David Higham" i "Silver Pen", i "Heading Inland" (1996.) za koju je dobila nagradu časopisa "Mail on Sunday". Autorica je još dvaju romana - "Reversed Forecast" (1994.) i "Small Holdings" (1995).

Roman "Širom otvoreno" izišao je 1998. i za njega je dobila međunarodnu književnu nagradu u Dublinu. Nakon toga napisala je još romane "Five Miles from Outer Hope" (2000.) i "Behindlings" (2002.). Ove godine Barkerova je u časopisu Granta nominirana kao jedna od 20 najboljih mladih britanskih romanopisaca.

Pročitajte više