Uz jake policijske snage u Hrvatsku vraćen Muhammad S. Ubio je čovjeka u tramvaju

Foto: UNHCR

HRVATSKOJ je pod jakim mjerama sigurnosti sinoć izručen 22-godišnji pakistanski državljanin Muhammad S., osumnjičen za stravično ubojstvo 52-godišnjeg Siniše V. u tramvaju linije broj 6 u rujnu prošle godine.

 

Jake mjere sigurnosti

Pakistanac je u Hrvatsku stigao večernjom redovnom linijom iz Rima i uz zaustavljanje u Splitu oko 20:30 sletio u Zagreb. 

Izručenje se odvijalo uz jake policijske snage. Sudjelovala je i Ekipa za posebne zadaće interventne policije. 

Muhammad S. sproveden je u zatvor u Remetincu s obzirom na to da postoji rješenje o istražnom zatvoru za njega.

Mladi je Pakistanac koji je bio stranac sa stalnim boravkom u Hrvatskoj uhićen u Italiji sredinom studenog prošle godine. Ondje je pobjegao na dan strašnog zločina u tramvaju. Kako se sumnja, nasmrt je izbo 52-godišnjeg Sinišu V. u tramvaju, neposredno prije Mosta mladosti u smjeru grada. 

Kako je navela policija, sumnja se da se s oštećenim u subotu, 18. rujna 2021. godine oko 8:55 u tramvaju linije broj 6 koji je prometovao od okretišta Sopot u smjeru sjevera, neposredno prije tramvajskog stajališta Most mladosti na Sarajevskoj cesti, dok se s njim nalazio u priključnim kolima, najvjerojatnije verbalno, a potom i fizički sukobio te da mu je, u namjeri da ga ubije, nožem zadao ubodnu ranu na području vrata uslijed koje je oštećeni preminuo na mjestu događaja.

Pješice se udaljio pa pobjegao u Italiju

Osumnjičeni Muhammad S. se potom pješice udaljio prema centru grada.

Nakon zaprimljene prijave o događaju policijski službenici su započeli s intenzivnim provođenjem kriminalističkog istraživanja tijekom kojeg je poduzet niz mjera i radnji te je utvrđen identitet počinitelja ovog kaznenog djela, a za kojeg je utvrđeno da je napustio Republiku Hrvatsku, kažu iz policije. 

Temeljem Međunarodne policijske suradnje za osumnjičenim je raspisan Europski uhidbeni nalog temeljem kojeg je 21-godišnji državljanin Pakistana uhićen u Italiji, gdje je bio zatvoren, a sinoć je izručen Hrvatskoj.

Mediji pisali o njemu prije dvije godine

O 21-godišnjem Pakistancu prije dvije godine pisali su domaći mediji. Objavljena je priča o njegovom životu, kako je s 14 godina napustio Pakistan te u Hrvatsku ilegalno ušao 2017. 

Na kolodvoru u Vinkovcima nastradao je u svibnju tijekom te ilegalne putešestvije kao maloljetnik i pritom ostao bez noge. Policija je očevidom tada utvrdila da su se tri osobe, koje su na nezakonit način ušle na teritorij Hrvatske, pokušale popeti na vlak, no u trenutku penjanja vlak je kretao pa su nesretni ilegalci pali na tračnice.

Muhammad S. izgubio je nogu, a jedan od njegovih prijatelja naočigled im je preminuo. Institucije su se potom pobrinule za ozlijeđenog pakistanskog dječaka koji je bez pratnje završio u dugavskom Centru za pružanje usluga u zajednici.

 

Pročitajte više