Hrvatskom Kralju ćevapa prijeti zatvor. Kombijem se zaletio na tri muškarca?

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

HRVATSKOM Kralju ćevapa Ivanu Rubelju (71) prijeti zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu podignulo je protiv njega optužnicu zbog dovođenja u opasnost života i imovine. Tužitelji za njega traže sedam mjeseci zatvora te zabranu prilaska oštećenim muškarcima na bliže od 200 metara. 

Zbog parkinga pokušao kombijem pregaziti dva muškarca, onda se još vozilom zaletavao na trojicu?

Rubelja se tereti da je 29. lipnja ove godine u kafiću Bounty u Dubravi ušao u verbalni sukob s Davorom T. zbog parkinga. Nakon svađe je izašao iz kafića i sjeo u kombi Mercedes Sprinter, a za njim su iz ugostiteljskog objekta izašli Davor T., Robert T. i Richard T. Dvojica od trojice stala su mu pred vozilo. 

Rubelj je potom, prema tužiteljima, Mercedesovim kombijem krenuo na njih. Prednjim dijelom vozila odgurnuo je Richarda koji mu je potom udario rukom po vjetrobranskom staklu. 

Zatim je Rubelj, navodi se u optužnici, krenuo prvo u rikverc pa opet naprijed prema trojici muškaraca. Muškarci su jedan drugoga odgurnuli kako ih ne bi udario kombi, a Robert je u cijelom tom kaosu zadobio otvorenu ranu prsta zbog čega je išao na šivanje.

Rubelj tvrdi da nije kriv, muškarci tvrde da im je prvo prijetio

Rubelj je tvrdio da nije kriv. Tvrdio je da je, budući da je parking bio zauzet, otišao u kafić i pristojno se obratio muškarcima koji su parkirali, ali da su mu oni odgovorili da parking nije njegov. Tvrdio je i da se samo išao preparkirati, no da su trojica muškaraca stala ispred njegovog automobila. Tvrdio je da je krenuo unazad pa unaprijed, skrenuo u prvu uličicu i sam nazvao policiju te da nije istina da je htio nauditi muškarcima. Naveo je i da Mercedes koristi za rad. 

Trojica muškaraca su ispričala da se Rubelj u kafiću raspitivao čiji je automobili na njegovom parkingu jer ih moraju maknuti, no da je, kad mu je jedan od muškaraca odgovorio da parking nije njegov, zaprijetio riječima "Sad ćeš vidjeti", a da im je koju minutu kasnije iz vozila zaprijetio i da će se zabiti u njihov auto. 

Pročitajte više