Hrvoje Petrač na interpolovoj web stranici traženih bjegunaca

FOTOGRAFIJA Hrvoja Petrača i njegovi osobni podaci objavljeni su danas na Interpolovoj web stranici traženih svjetskih bjegunaca.

Uz Petračevu fotografiju iz rujna 2002. i njegove osobne podatke o datumu i mjestu rođenja, nacionalnosti i jeziku koji govori stoji i napomena na engleskom jeziku da bi "mogao biti opasan".

Petračeva Interpolova tjeralica jedna je od 155 tjeralica koje su na web stranici svrstane u kategoriju novijih, a navedeno je da je tjeralicu raspisao zagrebački Ured Interopola zbog otmice i poticanja na držanje taoca.

Riječ je o tzv. crvenoj tjeralici koja se raspisuje za osumnjičenim ili optuženim bjeguncima za koje domicilna policija smatra da nisu više u državi. Tjeralica se temelji na nalogu za uhićenjem i garanciji da će se u slučaju uhićenja tražiti izručenje te osobe.

Interpol tjeralice objavljuje na zahtjev ureda te organizacije u zemljama članicama kojih je sada 181.

Petrač, koji se sumnjiči za sudjelovanje u otmici maloljetnog sina umirovljenog generala Vladimira Zagorca, jedan je od 73 bjegunaca za kojima je zagrebački Ured Interola raspisao tjeralicu. Među njima su i trojica braće Mateković, osumnjičenih članova tzv. zločinačke organizacije koja je navodno otela Zagorčeva sina. Oni su, kao i Petrač od kraja veljače nedostupni hrvatskim vlastima.

Pročitajte više