HSLS brani svog "Buljubašića": Teške klevete će novinarka morati dokazati na sudu

"PLAĆA Jadranka Mijalića ne iznosi 30.000 kuna, već je znatno manja", poručeno je priopćenjem iz HSLS-a. Stranka je stala u obranu svog člana Mijalića, koji je u medijima jučer prozvan novim "slučajem Buljubašić". Jutarnji list je objavio kako Mijalić u Hrvatskoj poštanskoj banci radi na izmišljenom radnom mjestu, ne dolazi na posao, a plaćen je 30.000 kuna, te ima službeni automobil i karticu.

Iz HSLS-a tvrde da se radi o teškim klevetama na račun člana njihovog Središnjeg vijeća, potpredsjednika Županijskog vijeća Zagrebačke županije i predsjednika ogranka HSLS-a Vrbovec. Koalicijski partner u Vladi Jadranke Kosor tvrdi da je korištenje službenog automobila i kartice regulirano menadžerskim ugovorom koji je Mijalić potpisao s Upravom HPB-a, te da nije točno da on ne dolazi na svoje radno mjesto što se, kako kažu, može lako provjeriti uvidom u evidenciju zaposlenika te iskazom neposredno mu naređenog, glavnog financijskog direktora HPB-a Maria Kirinića.

Iz HSLS-a također demantiraju da je Mijalićevo radno mjesto izmišljeno. "Mjesto pomoćnika glavnog financijskog direktora utvrđeno je odlukom Uprave HPB-a", tvrdi HSLS i dodaje kako je nije točno da članovi Uprave ne znaju što Mijalić radi u HSLS-u.

"Jadranko Mijalić je diplomirani ekonomist sa bogatim dopunskim obrazovanjem (Michigensko i Harvardsko sveučilište), radio je 15 godina u Zagrebačkoj banci kao direktor podružnice, pet godina kao predsjednik Uprave IGM-a i član Uprave Hrvatske pošte zadužen za financije te ima sve potrebne stručne kvalifikacije i iskustvo za obavljanje posla u HPB-u", tvrdi HSLS i najavljuje tužbu protiv dnevnog lista i novinarke koji su objavili tekst kojim se "Mijalića pokušava kompromitirati profesionalno i osobno".

Pročitajte više