hsp: izbori posljednja šansa da se hrvatska izvuče iz kolonijalnog položaja

Hrvatska stranka prava (HSP) procjenjuje da će se parlamentarni izbori održati krajem godine te da su oni, ´zbog politike sadašnje vlasti koja je uzdrmala same temelje hrvatske države, posljednji vlak kojim bi Hrvatska morala skrenuti s puta kolonizacije´, istaknuli su čelnici HSPa na današnjoj konferenciji za novinare.

Politiku koalicijske vlasti predsjednik HSP-a Anto Đapić ocijenio je kao ´kukavičku i autističnu´. Takva je politika omogućila sadašnju kolonizaciju hrvatske države, ustvrdio je.

Đapić zamjera vlasti, kako je rekao, korupciju u društvu, nesređeno stanje u pravosuđu te rasprodaju nacionalnog bogatstva.

HSP je, rekao je, spreman za izbore i zauzima se da se održe po starom izbornom zakonu. Ako to nije moguće stranka se zalaže za izborni zakon prema kojem bi Hrvatska bila jedna izborna jedinica, za razmjerni izborni sustav s pragom od pet posto, mogućnošću dopisnog glasovanja i za zabranu predizbornog koaliranja.

Rekao je da ga rezultati anketa koji HSP-u ne daju velike šanse ne zabrinjavaju, dodavši da među 37 posto neodlučnih građana HSP ima mnoge birače.

Nažalost, naša budućnost nije EU već ´BU´ tj. balkanska unija, rekao je saborski zastupnik HSP-a Miroslav Rožić, naglasivši da su slijedeći izbori doista zadnja šansa da se Hrvatska izvuče iz kolonijalnog položaja.

Zbog ponašanja sadašnje vlasti Hrvatska je podložna uvlačenju u balkanske asocijacije jer su granice koje ima sa susjednima neriješene i pravno nejasne poput slučaja Prevlake. Osim toga Hrvatska nema gospodarske strategije i baš me zanima što će se ove godine prodati strancima, rekao je Rožić.

Također je zamjerio Vladi što je potpisala ugovor o izvozu ruske nafte preko luke Omišalj na otoku Krku, jer to, ocijenio je, može izazvati ekološku katastrofu i uništiti hrvatski turizam.

HSP stanje u Hrvatskoj vojsci smatra vrlo lošim i stoga će predložiti da Hrvatski sabor o tome provede raspravu.

Unatoč vladinom programu otpuštanje ljudi iz MORH-a i Oružanih snaga provodi se ´birokratski i negativistički´ što stvara sigurnosne i socijalne probleme, ocijenili su čelnici HSP-a.

Pročitajte više