HSP: Neka Milanović i Plenković javno kažu jesu li spremni koalirati s Pupovcem

Foto: Hina

"NAKON svakodnevnih provokacija i prosvjednih nota iz Srbije razina konflikta je uhićenjem Čede Čolovića koji je ekspresno osuđen u nedefiniranom procesu, podignuta na „viši nivo“, rekao je danas na konferenciji za medije u Osijeku predsjednik HSP-a Daniel Srb i dodao „kako vjeruje da sudski postupak nije vođen iz prostog razloga da se u procesu ne otkrije da je cijela priča besmislena i iskonstruirana za potrebe unutar srbijanskih odnosa, a to što koincidira s izborima u Hrvatskoj je samo dodatak“.

Srb je postavio pitanje zašto u Hrvatskoj nema uhićenja srbijanskih špijuna kojih je naša država puna, a mnogi i rade u državnim službama i za to ih plaćaju hrvatski porezni obveznici.

“Hrvatska je valjda jedina država na svijetu u kojoj je špijuniranje legalan posao i jedina država koja plaća špijune drugih država na svome tlu“, konstatirao je Srb i zaključio da službena politika mora donijeti odluke i dati nalog sigurnosnom sektoru da se počisti što se počistiti mora.

Srb je ocijenio prvorazrednim političkim pitanjem buduće odnose HDZ i SDP-a prema SDSS-u i Miloradu Pupovcu, nakon izbora. Srb smatra da birači moraju tu činjenicu znati prije izbora

U tom kontekstu Srb je pozvao i Plenkovića (HDZ) i Milanovića (SDP) da se izjasne hoće li nakon izbora koalirati s SDSS-om.

„U svim tim koalicijama i trgovinama Pupovac uvijek izvuče nešto što po zakonu ne pripada ni njega ni njegovu nacionalnu manjinu i zato je to jedno od suštinskih pitanja na koje vodeći ljudi HDZ-a i SDP-a trebaju dati odgovore prije izbora, jer birači imaju pravo znati“, zaključio je Srb.

 

Pročitajte više