HSP traži smjene: Zbog Bajićeve nesposobnosti i nerada progone hrvatske branitelje

"GLAVNI državni odvjetnik Mladen Bajić kao i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković moraju podnijeti ostavku jer nisu spriječili progon hrvatskih branitelja", rekao je danas na konferenciji za novinare počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić te je danas ponovio inicijativu da se donese zakon kojim će se zaštiti sudionici Domovinskog rata.

Đapić je danas osim po DORH-u i Ministarstvu pravosuđa "udarao" i po HDZ-u koji su po njemu glavni krivci za ovo što se događa danas jer kako kaže ovo se nije moglo dogoditi bez znanja vlasti. Počasni predsjednik HSP-a ističe i kako HDZ godinama obmanjuju javnost, a s tim u vezi, Đapić je najavio objavu popisa "srpskih terorista".

Popis srpskih terorista

"Za dva dana objavit ćemo popis 58 srpskih terorista koje su čak i vlasti paratvorevine SAO Krajine procesuirale zbog zločina u Dalmaciji, što Hrvatska nije učinila", rekao je Đapić dodajući da popis hrvatskih branitelja koje navodno traži Srbija nije tvorevina ljudi iz HSP-a

"Ne skupljamo mi političke bodove, nego HDZ obmanjuje javnost", rekao je Đapić.

Podsjetimo, proteklog vikenda objavljen  je popis hrvatskih branitelja koje tužiteljstvo Srbije traži prema međunarodnoj tjeralici za ratni zločin, a na osnovi kojega je 5. siječnja u BiH uhićen i vukovarski branitelj Tihomir Purda.

Jučer je ministar pravosuđa Bošnjaković demantirao tvrdnju o postojanju popisa srpskog tužiteljstva s imenima 322 vukovarska i 100 osječkih branitelja koje, ako napuste Hrvatsku, čeka uhićenje.


 

Pročitajte više