HSP-ova ekspresna reakcija: Zbog obiteljskog nasilja izbacili Keleminca s liste

HSP je sa prvog mjesta liste u 2. izbornoj jedinici izbacio predsjednika Autohtone stranke prava Dražena Keleminca, nakon što je jučer Aleksandar Stanković u emisiji Nedjeljom u 2 predsjednika HSP-a Danijela Srba suočio sa činjenicom da je Keleminec obiteljski nasilnik.

"S obzirom da smo javno upozoreni da je gospodin Keleminec prije nekoliko godina fizički napao vlastitu suprugu u redakciji jednih dnevnih novina, te da je slučaj istraživali policija, Predsjedništvo Hrvatske stranke prava jednoglasno je zaključilo da gospodin Dražen Keleminec neće biti nositelj zajedničke izborne liste HSP-a i pravaških stranaka u 2. izborno jedinici, te da neće biti zajednički kandidat za Sabor niti na jednoj zajedničkoj pravaškoj listi", napisao je u priopćenju predsjednik HSP-a Danijel Srb.

Na svojim listama neće imati osumnjičene za nasilje


Pišu kako na svojim listama neće imati osobe osumnjičene za nasilje čak niti onda kada takve optužbe nisu dokazane te traže isti takav pristup i od ostalih stanaka. "Hrvatska stranka prava raščišćavanjem ovog slučaja pokazuje kakvih se načela drži. Od drugih stranaka očekujemo poštivanje istih vrijednosti", piše Danijel Srb koji napominje da nisu znali za slučaj u kojem je Keleminec napao svoju suprugu u redakciji jednih dnevnih novina.

HSP tvrdi kako je stranka nulte stope tolerancije prema obiteljskim nasilnicima, kao i prema nasilju uopće.

Pročitajte više