HSS: rijeku unu proglasiti regionalnim parkom

"HSS je zatražio reviziju Programa prostornog uređenja Republike Hrvatske i brisanje Dvora na Uni iz tog programa kao moguće lokacije za gradnju odlagališta nuklearnog otpada", izvijestila je nakon današnjeg posjeta dvorskoj općini predsjednica Županijskog odbora HSSa Sisačkomoslavačke županije Marijana Petir. L

HSS se zauzima da se rijeka Una proglasi regionalnim parkom, za što je stvoren preduvjet na temelju novog Zakona o zaštiti prirode, rekla je Petir i pozvala Sisačko-moslavačku županiju da obavi pripreme za to proglašenje.

"Smatramo da se zbog prirodne očuvanosti na području Dvora na Uni može pokrenuti gospodarstvo i nova radna mjesta, povećati socijalna sigurnost građana i štititi okoliš", dodala je.

O stanju u dvorskoj općini i gospodarskim projektima koji će pridonijeti oživljenju tog kraja, predsjednica sisačko-moslavačkog HSS-a i suradnici razgovarali su s lokalnim članstvom HSS-a.

Čelnici HSS-a razgovarali su i s predsjednikom Općinskog vijeća Dvora Stevom Krnjaićem o krizi općinske vlasti koja je posljedica protuzakonita ponašanja pojedinih članova Općinskog vijeća, te o mogućnosti njezina rješenja.

(Hina ) xmalj ysp

Pročitajte više