HT započeo postupak pripajanja Iskon Interneta

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatski Telekom (HT) započeo je postupak pripajanja Iskon Interneta nakon pribavljenih korporativnih odobrenja, a ciljani datum pripajanja je 1. siječnja 2024., izvijestili su iz HT-a.

Kako ističu iz te telekom kompanije, time nastavljaju transformaciju svog operativnog modela. Napominju i da je predviđeno da Iskon Internet nastavlja djelovati kao zaseban brend unutar HT-a.

Iskon Internet je dioničko društvo čiji je potpuni vlasnik HT holding d.o.o., društvo u potpunom vlasništvu Hrvatskog Telekoma d.d. Kako se navodi u priopćenju, sklopljen je ugovor o prijenosu dionica društva Iskon Internet između HT holdinga d.o.o. kao društva prenositelja i Hrvatskog Telekoma d.d. kao društva preuzimatelja, što je pretpostavka za provedbu postupka pripajanja uz primjenu odredbe članka 531. Zakona o trgovačkim društvima o pripajanju u posebnim slučajevima („jednostavno“ pripajanje).

Trenutno je u postupku upis prijenosa dionica u sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu. Hrvatski Telekom d.d. će naknadno objaviti kad bude sklopljen Ugovor o pripajanju između Iskon Interneta i HT-a. 

 Podsjetimo, transakcijom vrijednom 13.7 milijuna eura HT je još u svibnju 2006. godine postao vlasnikom 100 posto dionica Iskon Interneta. Tada je bilo odlučeno da će Iskon Internet ostati samostalno trgovačko društvo, dok će HT njegovo poslovanje nadzirati preko Nadzornog odbora, kao i da HT neće integrirati Iskon u svoj portfelj jer su usluge Iskona komplementarne uslugama HT-a, nego će Iskon će nastaviti i poslovati pod svojim imenom i brandom.

Pročitajte više

 

Pročitajte više