Huanitov odvjetnik poslao pismo Kolindi. Pročitajte što je napisao

Foto: Dino Anin/Pixsell, Index

ODVJETNIK Huanita Luksetića Vladimir Gredelj poslao je predsjednici Kolindi Grabar-Kitaorović pismo u kojem joj je zahvalio u svoje i Huanitovo ime na tome što je objavila da će Huanita pomilovati čim joj stigne zahtjev. 

Pismo uz dozvolu odvjetnika Gredelja prenosimo u cijelosti:

"Poštovana gospođo predsjednice,

obraćam Vam se u svojstvu branitelja Huanita Luksetića u predmetu izvršenja pravomoćne presude Županijskog suda u Osijeku br.Kž-123/2018-11 kojom je Huanitno pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu.

Obraćam Vam se izvan propisane procedure ohrabren Vašim javnim istupom koji pokazuje i dokazuje prije svega ljudskost, koja Vas krasi, i  puno dublje razumijevanje problema koji je pred nama od površine koju su tek dotakli nadležni sudovi. Nisam religiozan, ali ne znam kako bih to drukčije nazvao no Božjom providnošću što upravo Vi, u ovom trenutku od neprocjenjive važnosti za promociju temeljnog prava na život čovjeka, obnašate dužnost predsjednice RH.

Stoga smo najavu koju su prenijeli svi hrvatski mediji, da ste spremni u njegovu slučaju iskoristiti svoju ovlast da pomilujete Huanita, doživjeli uistinu kao Božju providnost.

U ime Huanita i cijele njegove obitelji i moje ime kao njegova odvjetnika izvolite primiti izraze našeg najiskrenijeg i najdubljeg poštovanja.

U ime obitelji, okrivljenika i svoje osobno ime
Vladimir Gredelj, odvjetnik"

 

Pročitajte više