Humanitarna akcija za Malu kuću nastavlja se do Uskrsa

USTANOVA za rehabilitaciju slijepe i slabovidne djece s drugim oštećenjima Mala kuća nastavit će do Uskrsa humanitarnu akciju za uređenje prostora za novi Centar za djecu s oštećenjem vida i drugim višestrukim oštećenjima.

Novi Centar bit će uređen u bivšoj tvorničkoj hali Končarevih dizala na uglu Baštijanove i Selske ulice koju je Grad Zagreb dodijelio Maloj kući u najam. Za prvu fazu radova, koja obuhvaća pripremne i konstruktivne radove te izvedbu pročelja s vanjskom stolarijom, potrebno je pet milijuna kuna.

Na donatorskoj večeri "Dame hrvatskog sporta za Malu kuću", održanoj u ponedjeljak, prikupljeno je 400.000 kuna, od čega 123.500 kuna na aukciji na kojoj su najbolje hrvatske sportašice ponudile neke od svojih najdražih predmeta iz sportske karijere, izvijestili su iz Male kuće.

Među sportskim predmetima koje su predstavnici tvrtki, organizacija i stranaka kupili na aukciji bio je i kimono za nanbudo Predsjednika Stjepana Mesića prodan za 5.000 kuna.

Humanitarna akcija bit će nastavljena prodajom suvenira Male kuće: majica, bedževa, šalica itd., na Cvjetnom trgu u Zagrebu u subotu, 3. travnja, a završava na Uskrs, 11. travnja, "Humanitarnim Milijunašem" na HTV-u u kojem će sudjelovati poznate osobe iz javnog i društvenog života.

Stručnjaci Male kuće defektolozi, fizioterapeuti, logopedi, glazbeni, radni i likovni terapeuti te kinezioterapeuti trenutno provode rehabilitaciju slijepe i slabovidne djece s drugim višestrukim poteškoćama u premalenom prostoru, stanu od stotinjak četvornih metara, i neodgovarajućim uvjetima.

Stručnjaci zasad rade sa 70-ak djece, a kod malih beba i djece s oštećenjem vida od rođenja do treće godine provode postupak u njihovu domu. Budući da u Hrvatskoj ima oko 900 djece s oštećenjem vida i drugim poteškoćama, lista čekanja djece za uključenje u programe Male kuće sve je veća.

Potrebu za takvim programima prepoznalo je i Ministarstvo rada i socijalne skrbi koje od 1. siječnja 2003. pokriva plaće zaposlenika i materijalne troškove Male kuće.

Građani koji se žele uključiti u dobrotvornu akciju za Malu kuću mogu to učiniti svakoga dana putem telefona 060-854-854 ili na broj žiro računa 2500009-1501130276 Hypo-Alpe Adria banke.

Pročitajte više