VIDEO Hutiji objavili da su ubili bivšeg jemenskog predsjednika

Foto: Hina
 
RADIJSKA stanica jemenskog ministarstva unutarnjih poslova koje vode Hutiji u ponedjeljak je objavila da je njihov nekadašnji ratni saveznik, a sada neprijatelj, bivši predsjednik Ali Abdullah Saleh ubijen u borbama u Sani, a informaciju su potvrdili i neimenovani izvori u Salehovoj stranci.
 
Snimke koje su se proširile među jemenskim korisnicima društvenih mreža prikazuju tijelo koje sliči na Saleha. Vide se i naoružani vojnici koji uklanjaju plahtu s tijela i viču "slava Bogu" i "hej Ali Affash", što je drugo Salehovo prezime. Službena televizijska postaja Hutija također je objavila snimku.
 
 
U šest dana ubijeno najmanje 125 i ozlijeđeno 238 ljudi
 
U borbama u Sani u posljednjih šest dana ubijeno je najmanje 125, a ozlijeđeno 238 ljudi, prema podacima Međunarodnog odbora Crvenog križa. 
 
Snage Hutija su ranije u ponedjeljak digle u zrak njegovu kuću u Sani te su bile meta zračnih napada koalicije predvođene Saudijskom Arabijom drugi dan zaredom. 
 
Saudijska zračna kampanja koju podržavaju američke i zapadne oružane i obavještajne snage ubila je stotine civila, no nije uspjela koaliciji osigurati bilo kakve veće proboje u gotovo tri godine dugoj borbi za vraćanje na vlast međunarodno priznatog jemenskog predsjednika Abd-Rabbua Mansoura Hadija. 
 
Salehove pristalice su šestog dana teške gradske borbe s Hutijima, saveznicima Irana, izgubile teritorij, a rapidno raste i broj žrtava.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Jemen, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Jemen. 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.  

Pročitajte više