Poslodavac s Hvara traži samo Slavonce: Nudi 6000 kuna, smještaj, prijevoz...

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

"RADNICI iz Slavonije su vrijedni, odgovorni, okretni, savjesni i pošteni", ističu poslodavci s hrvatske obale i otoka, i to od Umaga do Dubrovnika. Slavonce preferiraju i u Vili Jagodna u privatnoj uvali na Hvaru, čiji oglas za sezonskim radnicima mami pažnju uvjetima rada za osobu za rad u vili - mjesečnom plaćom od čak 6000 kuna te drugim povoljnim uvjetima, piše Glas Slavonije.

"Prijave za posao iz Zagreba, Splita..., reći ću vam otvoreno, i ne otvaram. Odande se dolaze, zapravo, više kupati nego što ih zanima posao. Najbolji radnici su Slavonci, marljivi, odgovorni, sposobni i, najvažnije je, pošteni", hvali Slavonce Ana Hraste, čiji je otac vlasnik vile kapaciteta od 25 do 30 gostiju.

Plaćeni putni troškovi

"Radnike za ovogodišnju sezonu tek trebam izabrati, no isključivo čekam da izaberem sezonce iz Slavonije. Lani smo imali u sezoni dvije cure iz Slavonije, iz Orahovice i Donjeg Miholjca, a zadovoljstvo njihovim radom iskazali smo i isplatom dodatne, ekstra plaće", dodaje Hraste.

"Sezonci se javljaju i na naš aktualni oglas, puno njih iz Slavonije, među kojima ima dosta i muškaraca, no prednost imaju žene jer imamo jednu smještajnu jedinicu pa nam je tako zgodnije, da sve budu žene, cure", kaže Ana.

UO Vila Jagodna osim iznadprosječne plaće za hrvatske prilike, uredno prijavljuje radnike te im osigurava smještaj i prehranu.

Traže šest radnika

"Plaćamo i put, a trebamo šest radnika", navodi Ana Hraste. Na upit o tome kako to da nude plaću od čak 6000 kuna, dok mnogi drugi daju tek minimalac, kći vlasnika vile odgovora jasno:

"Ako nećeš dati, nećeš ni dobiti. To je naš stav! Više mi se isplati dati veću plaću, tada su ljudi odgovorniji u radu za takvo primanje!".

Uvjeti vile za posao na određeno, od početka lipnja do kraja rujna, napredno su poznavanje engleskog jezika, te dvije godine iskustva rada na traženim poslovima. U radne obveze zaposlenika uključena je pomoć u restoranu, čišćenje apartmana i ostalih prostora u vili i oko nje, kao i plaža, praonica rublja, doček gostiju te drugo.

Pročitajte više