HVIDRA odbacila optužbe ministra Pančića i smatra ih nedoličnim

UDRUGA Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) odbacila je danas sve optužbe ministra hrvatskih branitelja Ivice Pančića o njezinom "nepoštivanju pravnog poretka" i smatra ih nedoličnima.

"Odbacujemo sve optužbe o nepoštivanju pravnog poretka i smatramo nedoličnim izjavu ministra Pančića koji bi trebao skrbiti za stradalnike Domovinskog rata, a ne na način da onima koji su dali živote i dijelove tijela za stvaranje Republike Hrvatske pripisuje karakter rušitelja pravnog sustava i neovisnosti Lijepe naše", stoji u zaključcima s današnje sjednice Predsjedništva HVIDR-e.

U zaključcima navode da je takva ministrova izjava čin nepoštivanja pravnog sustava, jer politika optužuje i osuđuje što je, ili nije pravno dopušteno, a to, poručuju iz HVIDR-e "smatramo povratkom političkog jednoumlja".

Predsjedništvo HVIDR-e osudilo je i kako se navodi u priopćenju, "Pančićeve ucjene hrvatskih branitelja uskraćivanjem dotoka redovitih proračunskih sredstava".

HVIDR-a je u svom radu samostalna i neovisna od bilo koje politike i političke stranke i bit će to i ubuduće, naglašava se u zaključcima.

Predsjedništvo HVIDR-e izrazilo je zadovoljstvo što su imali jednog ministra obrane, pokojnog Gojka Šuška koji ih je, podsjećaju, nazivao hrvatskim braniteljima i istinskim braniteljima suvereniteta RH, za razliku od sadašnje vlasti koja koristi termine "uvreda i prozivanja".

Ministar Pančić jučer je potpisao odluku o državnim potporama za rad braniteljskih udruga, a po kojoj HVIDR-a nije dobila niti kune. Pančić je time potvrdio svoju najavu izrečenu 2. travnja u Splitu "da HVIDR-a neće dobiti ni kune, ako se ne izjasni o poštivanju pravne države".

Pročitajte više