Hypo banka ostaje uz Kosteliće

Predsjednik Uprave Hypo AlpeAdria Bank za Hrvatsku Heinz Truskaller istaknuo je da banka ostaje uz hrvatsku skijašku reprezentaciju kao jedan od glavnih sponzora.L

´Iznimno je bilo važno što će Ivica Kostelić reći i mislim da je svojim priopćenjem onima koji ga nisu dobro razumjeli objasnio o čemu je bila riječ´, izjavio za Truskaller za nedjeljni ´Jutarnji list´, dodavši da će Hypo Alpe-Adria Bank ostati uz hrvatsku skijašku reprezentaciju.

Naime, nakon što je ´Nacional´ optužio Ivicu Kostelića da simpatizira nacističku ideologiju, u austrijskom tisku su se pojavili napisi da će Hypo Alpe-Adria Bank prekinuti suradnju sa Hrvatskim skijaškim savezom.

´Prekid našeg sponzorstva nije rješenje. Isto tako, nije točno da smo Ivičinom isprikom uvjetovali nastavak suradnje. Hypo Alpe-Adria Bank je uz hrvatsku skijašku reprezentaciju i tu će ostati. Međutim, morate shvatiti da smo mi ipak austrijska tvrtka, da je tema bila iznimno osjetljiva, posebno u Austriji... Mene su, naravno, zvali iz Austrije da zajedno vidimo što ćemo dalje. Ali kada to kažem, mislim na način na koji ćemo izgladiti cijelu stvar´, kazao je Truskaller, napomenuvši kako su se neki novinari u Austriji jako nekorektno ponijeli, ´gotovo pozivali na mržnju´.

Pročitajte više