HZZO: Izbor liječnika od 8. do 20. prosinca

HRVATSKI zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) poziva građane da u razdoblju od 8. do 20 prosinca obave izbor liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti ili da se umjesto dosadašnjeg opredijele za drugog liječnika koji će skrbiti o njihovu zdravlju.

Za izabranog liječnika biraju se doktori opće medicine i stomatologije, pedijatri i ginekolozi, u pravilu prema mjestu stanovanja osiguranika, a koji su u ugovornom odnosu s HZZO-om, navodi se u pozivu.

Osiguranik može u nadležnom područnom uredu HZZO-a ili njegovoj ispostavi dobiti uvid u popis liječnika za koje se želi opredijeliti.

Prilikom izbora osiguranici će u dogovoru s novoizabranim liječnikom ispuniti i potpisati Izjavu o izboru/promjeni doktora, najkasnije do 20. prosinca, koja će zatim biti dostavljena Zavodu.

Osigurana osoba, koja mijenja izabranog liječnika, zdravstvenu zaštitu ostvaruje kod dosadašnjeg liječnika do 31. siječnja 2004. godine, a dosadašnji liječnici dužni su novoizabranima predati svu zdravstvenu dokumentaciju o pacijentu.

Ako osiguranici nemaju mogućnost izbora pedijatra ili specijaliste opće medicine, zdravstvenu zaštitu ostvaruju kod liječnika opće medicine.

Djeca školske dobi opredjeljuju se za liječnika opće medicine.

Školska djeca mogu iznimno do završenog osnovnog školovanja u 2004. izabrati pedijatra, ako on ne može popuniti propisani broj predškolske djece ili ako na nekom području nema dovoljno drugih liječnika za koje se djeca školske dobi mogu opredijeliti.

Pročitajte više