HZZO odbija uvrstiti tri lijeka za rijetku bolest. Udruga: Tražit ćemo pravnu pomoć

Facebook: Hrvatska udruga oboljelih od cistične fibroze

HRVATSKA udruga oboljelih od cistične fibroze objavila je status na Fejsu u kojem izražava nezadovoljstvo time što tri lijeka za ovu rijetku bolest nisu uvrštena na HZZO-ovu listu.

Održana je treća sjednica Povjerenstva, koja je prošla bez pozitivne odluke oko stavljanja lijekova Kaftrio, Kalydeco i Orkambi na listu.

Navode i da je na ljetnu stanku otišlo devet članova Povjerenstva za lijekove HZZO-a. Dodaju i da će sada potražiti stručnu pomoć u borbi za lijekove.

"Dragi svi,

nakon što je i treća sjednica Povjerenstva prošla bez pozitivne odluke oko stavljanja lijekova Kaftrio, Kalydeco i Orkambi na listu HZZO-a, odlučili smo da se za sljedeće zasjedanje pripremimo na način:

- gdje nećemo više apelirati (apelirali smo na razum i struku u HZZO-u),

- da nećemo više čitati OTVORENA pisma Premijeru (slali smo ga, čitali ispred Sabora, čitalo se u Saboru)

- nećemo više moliti za ono što nam pripada… pravo na život!!!!

Za nas ovo neće biti ljetna stanka na koju je “zasluženo” otišlo 9 stalnih članova Povjerenstva za lijekove HZZO-a nakon što su nakon trećeg zasjedanja odlučili tražiti dodatno mišljenje NADLEŽNOG tijela za procjenu zdrastvenih tehnologija.

Pripremamo se ovaj put uz stručnu pomoć (pravnu i PR) jer očito je da “nismo bili dovoljno glasni i jasni” onima koji odlučuju.

Molimo vas za malo strpljenja i povjerenja da ćemo ovu bitku dobiti…

Na žalost ne u trećoj rundi kako smo se potajice svi nadali.

Obavijestit ćemo vas uskoro o svemu i svakako računamo na vašu pomoć.

Vodstvo Udruge", stoji u objavi udruge.

Pročitajte više