I. Batušić odstupila s mjesta predsjednice Francuske alijanse

SVEUČILIŠNA profesorica u mirovini i ugledni stručnjak za francuski jezik Ivana Batušić, navršivši devedeset godina života, u subotu je službeno odstupila s mjesta predsjednice Francuske alijanse na svečanom prijemu kojemu je nazočan bio i francuski veleposlanik u Hrvatskoj Francois Bellanger.

Ivana Batušić nalazi se među utemeljiteljima Društva za kulturnu suradnju s Francuskom koje danas djeluje pod nazivom Francuska Alijansa Zagreb, a na čelu je Upravnog odbora te institucije od 1977. godine.

Francuska Alijansa Zagreb dio je velike međunarodne mreže ustanova programski povezanih s Alliance Francaise de Paris, kojima je temeljna zadaća podučavanje francuskog jezika i promicanja kulturnih veza s Francuskom i ostalim frankofonim zemljama.

Na svečanom prijemu, na kojem joj je uručena kristalna skulptura "Golubica s dušom" akademskog kipara Jeronima Tišljara i povelja o proglašenju počasnom predsjednicom-članom utemeljiteljem, Ivana Batušić zahvalila se svima s kojima je kroz pedesetak godina radila na promidžbi francuskoj jezika, kulture i civilizacije.

Pročitajte više