I Biden i Trump su mentalno nesposobni za drugi mandat, misli većina Amerikanaca

Foto: EPA

Američki birači većinom su skeptični da je predsjednik Joe Biden mentalno sposoban za drugi mandat, a većina misli da to nije ni njegov najizgledniji suparnik na izborima Donald Trump, po ispitivanju Sveučilišta Quinnipiac, čiji su rezultati objavljeni danas.

Po ispitivanju, 64 posto ispitanika reklo je da Biden (81) nije mentalno sposoban za drugi mandat, a 51 posto ih misli da to nije ni Trump (77). Ispitivanje je pokazalo i da Biden vodi ispred Trumpa s četiri postotna boda, premda dvije trećine birača smatraju da je Biden prestar za novi mandat.

"Stariji čovjek s lošim pamćenjem"

Osamdesetjednogodišnji Biden, čija se mentalna oštrina našla pod povećalom nakon što je u ovomjesečnom izvješću posebnog tužitelja Roberta Hura okarakteriziran kao "stariji čovjek s lošim pamćenjem", odbacio je zabrinutost za svoje pamćenje i ne daje naznake da bi se mogao povući iz kampanje za reizbor. 

Ispitivanje YouGova za Economist, čiji su rezultati objavljeni također u srijedu, pokazalo je da je Biden jedan postotni bod iza Trumpa. Mnoga druga ispitivanja pokazuju da je Trump u većem vodstvu. No izbori se održavaju tek u studenome i javno mnijenje do tada se može jako promijeniti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.